2019-12-13 05:25

UPDATE. Misterul Andreei Bîrlea. Grefiera şi triunghiul amoros dintre Adrian Păunescu, Nichita Stănescu şi o amantă necunoscută

 |  14:16
UPDATE. Misterul Andreei Bîrlea. Grefiera şi triunghiul amoros dintre Adrian Păunescu, Nichita Stănescu şi o amantă necunoscută

Andreea Mihaela Bîrlea este grefieră la Secţia a 2-a Penală aTribunalului Bucureşti. Şi fiica secretă, sau discretă, a poetului Adrian Păunescu.Aşa susţine femeia care a deschis, miercuri, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1din Capitală, un dosar prin care cere „stabilirea paternităţii” sale, niciodatărecunoscută în acte. Neoficial însă, atât prima soţie a lui Adrian Păunescu,Constanţă Buzea, cât şi poetul însuşi, au mărturisit că acesta a fost tatăbiologic nu doar pentru Ioana, Andrei şi Ana-Maria, ci şi pentru două gemene.Mai mult, în privinţa paternităţii celor două fete au existat confuzii în anii'60, întrucât iubita lui Adrian Păunescu trăia pe atunci o poveste de dragoste şicu Nichita Stănescu. Să fie, oare, Andreea Mihaela Bîrlea, una dintre cele douăgemene?

Misterioasa grefieră care susţine astăzi că este fiica poetului Adrian Păunescuare o biografie incertă şi puţin accesibilă publicului. Poate şi din pricinameseriei pe care o practică. Însă, prin mijloace jurnalistice, am reuşit sărefacem frânturi ale existenţei Andreei Mihaela. Am aflat că s-a născut în1968, la Bucureşti. Coincidenţa face că, din mărturisirile lui Adrian Păunescuîn cartea “Generaţia '60”, dedicată lui Nichita Stănescu, poetul să recunoascăexistenţa unor fiice nelegitime, născute în aproximativ aceeaşi perioadă cuAndreea Mihaela Bîrlea. Mai spectaculos decât ăsta este faptul că Păunescupovesteşte că femeia respectivă a trăit, în paralel, o poveste de dragoste şicu poetul „Necuvintelor”, iar atunci când a rămas însărcinată, cei doi bărbaţi,conştienţi de triunghiul amoros în care vieţuiau, nu au ştiut limpede caredintre ei era tatăl copilului. „...Totuşi conştiinţa nu mă lasă nici în aceastăcumpănă literară să nu fac o mărturisire pe care n-a auzit-o nimeni niciodată. E o mărturisiresuficient de clară ca să nu comporte discuţii, şi suficient de ermetică pentrua nu deranja viaţa nimănui. În a doua parte de a deceniului al şaptelea, oaceeaşi femeie ne-a iubit, pe Nichita şi pe mine, aşa cum şi fiecare dintre noiam iubit-o pe ea. Insuficient de stabilă, acea iubitoare de literatură şi dedoi literaţi, a reuşit şi o performanţă imposibil de suportat pentru cei doi: atrăit într-o anumită perioadă şi cu unul, şi cu altul. Din această dublă convieţuire(deşi, mai probabil, din una dintre convieţuiri) au rezultat doua gemene. Cum,niciodată în viaţă, nu e timp decât de lucruri neesenţiale, mama celor douăgemene nu a clarificat niciodată, cu nici unul dintre noi, paternitatea lor.Lucrul cel mai groaznic ar fi ca ea să nici nu ştie exact cine e tatăl fetiţelorpe care, din câte ştiu de la Nichita, şi el le-a văzut, şi i se părea că seamănăcu el, şi eu le-am văzut, şi mi se părea că seamănă cu mine”, povesteşte AdrianPăunescu în cartea “Generaţia '60. Nichita Stănescu. Marin Sorescu. IoanAlexandru”, publicată în luna mai 2007, la Editura Păunescu.

Primul termen, pe 23 mai, anul viitor

Toate datele descoperite de noi arată că mama grefierei care cere astăzistabilirea paternităţii lui Adrian Păunescu, Gabriela Rodica Bîrlea, avea 26 deani când s-a îndrăgostit de poet, mai tânăr cu un an decât ea şi căsătorit cupoeta Constanţă Buzea. Aceasta din urmă notează în jurnalul său, “Creştetulgheţarilor” (2009), că amanta lui Adrian Păunescu ar fi născut cele două gemeneîn septembrie, în timp ce Andreea Mihaela Bîrlea s-a născut la 14 iulie 1968,în Bucureşti. Până în momentul în care s-a căsătorit, Andreea a figurat cudomiciliul pe strada Lipăneşti, din sectorul 3, alături de mama sa. În prezent,Andreea Mihaela Bîrlea lucrează ca grefier la Tribunalul Bucureşti şi este căsătorităcu un angajat al companiei Triumfconstruct. A câştigat, în anul 2008, un salariuîn valoare de 37.576 lei, adică 31de milioane şi 300 de mii de lei vechi, lunar. De asemenea, în 2008, acontractat, de la Credit Europe Bank, un credit de 50.000 de lei, scadent în2018. Pe 10 noiembrie, Andreea Mihaela Bîrlea a deschis un proces ce are casubiect stabilirea paternităţii sale, la Judecătoria Sectorului 1. În calitatede “pârâţi” apar în dosar copiii recunoscuţi ai lui Adrian Păunescu - Andrei,Ioana şi Ana-Maria -, dar şi ultima soţie a poetului, Carmen Păunescu. Primultermen de judecată a fost stabilit pentru 23 martie 2011.

E posibil tatăl gemenelor să fie Nichita Stănescu

Revenind la mărturisirile făcute de însuşi Adrian Păunescu în volumul“Generaţia '60”, atât el, cât şi Nichita Stănescu admiteau că acele două gemenear fi putut fi ale fiecăruia dintre ei. “Nichita însuşi nu părea dispus să maiinsiste asupra acestui episod. De ce îl aduc la lumină, deşi, cu excepţia mameiacelor fetiţe, nimeni probabil, nu-l mai ştie şi el nici nu pare o secvenţă dinbiografia lui Nichita Stănescu? Pentru că e posibil ca fetele respective să fieale lui Nichita Stănescu. Pentru el şi pentru ele, în ordinea firii, faptul arfi extrem de important. Ar însemna că Nichita n-a murit de tot, nici ca om, nunumai ca mare poet. Gradul de credibilitate a acestei noutăţi pe care o aduc înistoria literaturii romane e cu atât mai ridicat, cu cât o parte din mărturisiremă include şi pe mine. Şi nu neapărat într-o ipostază fericită, de mândriepersonală, ori de împlinire patriarhală. Pentru mine, ca tată al mai multorcopii, desigur, înmulţirea răbojului ar avea şi n-ar avea importanţă ei. Darpentru Nichita, ca bărbat fără nici un copil, noutatea aceasta existenţială arfi cu totul şi cu totul extraordinară. Detalii, în această privinţă, n-aş puteaînsă furniza, deocamdată, nici măcar unei instante care şi-ar propune să-i facălui Nichita Stănescu, în postumitate, binele şi răul de a-i lumina întreagabiografie”.

Într-un interviu publicat în revista “Tango”, Păunescu este întrebat: „Aţiscris în cartea dedicată lui Nichita Stănescu povestea aceea... cum că o femeiecare v-a fost iubită amândurora a avut un copil, şi n-aţi ştiut niciodată claral cui este... Aţi elucidat-o vreodată?”. Poetul răspunde: “N-am elucidat-opentu că fiinţă despre care e vorba a încercat un şantaj pe care nu-l suport,poate să vină şi de la puterile atomice. Şi anume, a încercat să intre şi ea lapachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Aşa s-au întrerupt discuţiile”,explică Păunescu, recunoscând că are un copil nelegitim.

PoetaConstanţa Buzea povesteşte, în jurnalul său publicat anul trecut, “Creştetulgheţarilor”, că însuşi soţul ei i-a mărturisit că este “tată şi la altă casă”. „Câteva luni după naşterea Ioanei, stând noide vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiatul pecare şi-l doreşte. Dar îi scăpă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naştenumai fete. Cum aşa?! Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliucă este tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată,i-ar fi născut gemene”, scrie Constanţă Buzea. Poeta mai relatează şiîntâlnirea pe care a avut-o cu cele două copile, întâlnire intermediată chiarde soţul ei. „Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere cătreun pătuţ dublu cu grilaj, în care copilele îşi zbăteau bucuroase manuţele şi genunchii, între păpuşişi sumedenie de jucării într-un aranjament ostentativ. Este mai scundă decâtmine, transpiră cuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru,instruită probabil de el la telefon. Fetele - copii identice ale Ioanei mele.Eu năşteam în iunie, ea în septembrie. Adrian reuşise performanţa de a trăiliniştit, pendulând fără istov între două femei însărcinate, una mai naivădecât alta, nevastă şi amanta, alăptându-i pruncii dolofani”.

Într-un alt pasaj din interviul publicat în „Tango”, Adrian Păunescurecunoaşte încă o dată că a avut şi alţi copii în afară de cei ştiuţi. “Între cele două naşteri ale Constanţei, au apărutşi alte relaţii, au apărut şi alţi copii prin alte zone ale pământului şi aşamai departe...”.

Istoria s-a tot repetat în familia Păunescu

Fiul lui Adrian Păunescu, Andrei, a stârnit controverse aprinse, înperioada comunistă, căci a avut primul copil pe când era licean. Este vorba despreo fată care a primit numele Andreea. Aceasta, la rândul ei, a făcut primulcopil foarte devreme, la doar 16 ani. Băiatul s-a născut în 2001 şi poartănumele străbunicului său, Adrian.

De asemenea, Andrei mai are un copil, azi în vârstă de 10 ani, făcut cuo femeie căsătorită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08

Mai multe imagini:
UPDATE. Misterul Andreei Bîrlea. Grefiera şi triunghiul amoros dintre Adrian Păunescu, Nichita Stănescu şi o amantă necunoscută
zoom
UPDATE. Misterul Andreei Bîrlea. Grefiera şi triunghiul amoros dintre Adrian Păunescu, Nichita Stănescu şi o amantă necunoscută
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray