2020-04-05 17:42

UPDATE. Organizatorul Miss Piranda, reţinut pentru contrabandă cu ţigări

 |  10:23
UPDATE. Organizatorul Miss Piranda, reţinut pentru contrabandă cu ţigări

14.41 UPDATE. Prințesa Roxana a Ardealului, printre cei reținuți

Printre cei reținuți de procurorii DIICOT se află șiprințesa Roxana a Ardealului, iubita lui Paul Iova. La perchezițiile efectuateîn București și alte cinci județe au fost descoperite și confiscate, pe lângăbaxurile de țigări de contrabandă, telefoane mobile, valută, pistoale cu gazeși cartușe, precum și un dispozitiv de termoviziune, asemănptor celui folositde Poliția de Frontieră pentru observațiile de noapte.

Azi dimineaţă, procuroriiD.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, în baza informaţiilor oferite deofiţerii DGIPI au efectuat zeci de descinderi în mai multe judeţe din ţară, ladomiciliile unor membrii ai unei grupări infracţionale organizate specializatăîn contrabanda cu ţigarete de provenienţă Republica Ucraina şi Moldova. Încursul investigaţiilor s-a stabilit că acestea erau introduse ilicit peteritoriul vamal al României, peste frontiera de stat adiacentă judeţelorSuceava şi Botoşani. Ancheta a fost declanaşată în luna mai de ofiţeriiDGIPI.Din investigaţii a rezultat că membrii grupării coordonau şi controlaudirect contrabanda, asigurând în acelaşi timp colectarea, depozitarea,transportul şi desfacerea către comercianţii de ţigarete de pe piaţa neagră amunicipiului Bucureşti, judeţelor Constanţa, Neamţ şi Covasna. Liderul acesteigrupări infracţionale a fost identificat ca fiind Paul Iova, zis Ion Petrişor,de 48 ani, din Bucureşti nimeni altul decât organizatorul spectacolelor MissPiranda. Azi dimineaţă s-a trecut la prinderea membrilor reţelei fiindefectuate simultan 50 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţeleSuceava, Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ. La sediul DIICOT Suceavaurmează a fi conduse pentru audieri 55 persoane. În cursul cercetărilor, cuocazia monitorizării activităţilor infracţionale ale membrilor grupării au fostcapturate peste 10.000.000 ţigarete de (500.000 de pachete de diferite mărciprovenienţă Republica Ucraina şi Republica Moldova. Valoarea prejudiciului,doar pentru ţigările capturate, se ridică în acest moment la suma de 5.000.000RON (echivalentul a peste 1.100.000 Euro).

Investigaţiile sunt continuateîmpreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere aContrabandei din cadrul IPJ Suceava sprijinit de Serviciul Coordonare EchipeMobile din cadrul AdministraţieiNaţionale a Vămilor.

Percheziţiile au fost efectuate cusprijinul IGPR - IPJ Suceava, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontierăşi Jandarmeria Română. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii au fostasigurate de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi SRISuceava.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-12

Mai multe imagini:
UPDATE. Organizatorul Miss Piranda, reţinut pentru contrabandă cu ţigări
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine