2020-07-04 15:38

UPDATE.Petre Tobă şi Dan Fătuloiu, propuşi pentru schimbarea din funcţii.Tobă și Fătuloiu își sapă groapa unul celuilalt. Traian Igaș va evalua singur ce au evaluat alții: II DEMITE

 |  19:54
UPDATE.Petre Tobă şi Dan Fătuloiu, propuşi pentru schimbarea din funcţii.Tobă și Fătuloiu își sapă groapa unul celuilalt. Traian Igaș va evalua singur ce au evaluat alții: II DEMITE

Surse din Ministerul Administrației și Internelorsusțin că evenimentele petrecute în ultimul timp, începând cu scandalul de laInspectoratulde Poliție al Județului Neamț, vor culkmina cu demitereasecretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu și a șefului Poliției române, PetreTobă.

Ministrul administrației șiinternelor, Traian Igaș, a evitat să dea un răspuns clar întrebărilor privind oeventuală demitere a chestorului Dan Valenitn Fătuloiu din funcția de secretarde stat pe probleme de siguranță publică. „Deocamdată, nu doresc să fac nici odeclaraţie privind acest lucru, chiar dacă presa este interesată de subiect”, aspus Igaș. „Atât timp cât nu am un raport clar privind situaţia din MAI, nu potlua nici o decizie”, a subliniat ministrul. Cu toate acestea, Traian Igaș s-aarătat intrigat de declarațiile lui Dan Valentin Fătuloiu privind trădarea unorcolegi din structurile poliției. "Am auzit ce a declarat Dan Fătuloiudespre trădarea sa. Îi recomand să se abţină de la alte declaraţii, până la finalizarearaportului", a spus Traian Igaş. „Dacă Fătuloiu are impresia că a fosttrădat de colegii din minister, să spună cine sunt aceştia", a precizatministrul.

Trădarea unor colegi

Chestorul Dan Valentin Fătuloiu asusținut, în ultimele zile, că a fost trădat de oameni din structurilepoliției, care au divulgat informații privind Planul Național de Combatere aEvaziunii Fiscale, respectiv dispozițiile sale, clasate ca secrete, deintegrare a tuturor dosarelor de criminalitate economico-financiară la nivelulîntregii țări. Secretarul de stat a spus, sâmbătă, la Realitatea TV, că îndosarul presupusei mite oferite de omul de afaceri Cătălin Chelu apare şi unautodenunţ semnat de fiul său prin faptul că "a fost trădat de nişteofiţeri de la Economic". "El (Alexandru Fătuloiu - n.r.) a fost dupăce m-au trădat ofiţerii de la Economic cărora le-am cerut să facă o hartărelaţională cu toate clanurile financiare din ţară. Printr-un interpus, (Chelu- n.r.) l-a sunat pe fiul meu, ca să îi dea telefonul pentru a discuta cu minesă cădem la pace, pentru că, altfel, mă face praf pe televiziuni", adeclarat Fătuloiu. El a nuanțat acuzațiile arătând cu degetul spre ofițerii dela Economic din IGP și spre conducerile inspectoratelor de poliție din județeleVrancea, Brăila, Vaslui și Galați”. În acest ultim județ își derulează o partedin afaceri Cătălin Chelu.

Evaluările șefilor de IPJ

Potrivit acelorași surse din MAI,chestorul Dan Valentin Fătuloiu a încercat să scape de „trădătorii” dinjudețele mai sus amintite, dar și de șeful Poliției Române, din cadrul căreiaprovin „cârtițele”, inițiind o amplă evaluare la nivelul inspectoratelor. Înprivința chestorului Petre Tobă, secretarul de stat și-a exprimat fățiș opinia,susținând că acesta a dus Poliția Română cu zece ani în urmă. Se pare căprocesul de evaluare a avut la bază tocmai trădările la care face referire DanValentin Fătuloiu, dar și toleranța față de clanurile mafiote și decriminalitate economico-financiară.

În final, susțin sursele noastre,Igaș îi va demite pe Dan Valentin Fătuloiu și Petre Tobă, laolaltă cu unii șefide inspectorate județene, atât pentru proasta manageriere a luptei contra mariiinfracționalități, cât și pentru mitingul de la Palatul Cotroceni. Deocamdată,evaluările nu s-au terminat.

„Harta relațională”.Cei patrumituitori au dosare economico-financiare în mai multe județe

Gabriel Constantinescu şi ŞtefanNițache Badea, arestaţi alături de omul de afaceri Cătălin Chelu în dosarul"mită la MAI", sunt cercetaţi de procurorii din Botoşani, Galaţi şiBucureşti, fiind începută urmărirea penală faţă de ei încă din aprilie,respectiv iunie.

În cererea de arestare preventivăformulată de procurorii anticorupţie aceştia invocă pericolul concret pentruordinea publică în cazurile inculpaţilor Ştefan Niţache Badea şi GabrielConstantinescu, puşi sub acuzare, alături de Cătălin Chelu şi Antonel Bunu, îndosarul privind tentativa de mituire a secretarului de stat în MAI, DanValentin Fătuloiu.

Astfel, procurorii anticorupţieindică o adresă a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie potrivitcăreia Badea şi Constantinescu au fost puşi sub învinuire şi în alte cauzepenale. Astfel, faţă de Gabriel Constantinescu a fost începută urmărirea penalăîn dosarele 14/D/P/2007 al DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani, în data de 23aprilie 2010 şi 2016/P/2010 al Parchetului Judecătoriei Galaţi, în 28 mai 2010.În cazul lui Ştefan Badea, în dosarul 1524/P/2010 al Parchetului TribunaluluiBucureşti a fost începută urmărirea penală în 18 iunie 2010. "Se constatăcă faptele pentru care inculpaţii Badea Ştefan şi Constantinescu Gabriel aufost puşi sub acuzare în prezenta cauză («mită la MAI», n.r.) constituie o nouăinfracţiune în raport cu învinuirile formulate împotriva lor în dosarelemenţionate", consemnează procurorii anticorupţie în referatul cupropunerea de arestare a celor patru.

Potrivit unei liste pe care DanFătuloiu le-a arătat-o celor trei inculpaţi chiar în biroul său, Cătălin Chelueste cercetat în 48 de dosare, aflate în lucru la unităţi de poliţie şi deparchet, printre care trei sunt instrumentate de procurorii Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)sub aspectul comiterii de infracţiuni la legea pieţei de capital, evaziunefiscală şi spălare de bani, nefiind începută urmărirea penală împotriva omuluide afaceri. (Andrei Tudor)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16

Mai multe imagini:
UPDATE.Petre Tobă şi Dan Fătuloiu, propuşi pentru schimbarea din funcţii.Tobă și Fătuloiu își sapă groapa unul celuilalt. Traian Igaș va evalua singur ce au evaluat alții: II DEMITE
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz