2020-08-05 02:08

Uraganul Sandy ajunge de Halloween în SUA

 |  10:40
Uraganul Sandy ajunge de Halloween în SUA

Uraganul Sandy continua să traverseze Bahamas şi se îndrepta vineri spre coasta nord-estică a Statelor Unite ale Americii, după ce a provocat 28 de victime în Cuba, Haiti şi Jamaica, transmite AFP.

Supranumit ''Frankenstorm'', deoarece are loc în apropiere de Halloween, care se sărbătoreşte miercuri în SUA, Sandy a fost retrogradat la categoria 1 pe scara Safir-Simpson de către Centrul american de supraveghere a uraganelor.

Potrivit serviciului naţional de meteorologie, uraganul este aşteptat cel mai devreme luni pe teritoriul SUA, unde ar putea provoca pagube importante în special în statele Virginia şi New York.

Sandy, care se deplasează acum cu o viteză de 9 kilometri/oră, ar putea aduce precipitaţii bogate, furtuni puternice şi creşterea cursurilor de apă, săptămâna viitoare, în nord-estul SUA, avertizează meteorologii americani.

În aşteptarea uraganului, candidatul republican la preşedinţie Mitt Romney a anulat vineri o reuniune electorală prevăzută pentru duminică pe coasta Atlanticului, în oraşul Virginia Beach din Virginia.

Statele americane Maryland, Pennsylvania, Virginia şi un comitat din Carolina de Nord au urmat exemplul statului New York, declarând starea de urgenţă, odată cu apropierea uraganului Sandy, care a ucis deja peste patruzeci de oameni, majoritatea în Haiti şi Cuba, relatează agenţia elveţiană ATS.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a declarat că este vorba despre 'o furtună foarte periculoasă' şi a cerut localnicilor să 'fie atenţi la informaţiile publicate'. De asemenea, el a avertizat că este posibilă oprirea circulaţiei trenurilor de la periferie şi a autobuzelor şi că aeroporturile new-yorkeze JFK, LaGaurdia şi Newark - prin care tranzitează zilnic milioane de călători - ar putea fi paralizate.

La rândul său, guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a declarat vineri starea de urgenţă în statul New York. 'Lucrăm cu partenerii noştri federali şi locali pentru a urmări evenimentele legate de furtună şi a organiza un răspuns coordonat', a declarat el.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, uraganul s-a aflat la circa 120 de kilometri nord de insula Great Abaco din arhipelagul Bahamas şi la 645 de kilometri sud-sud-est de oraşul Charleston, Carolina de Sud, pe coasta de est a Statelor Unite. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz