2019-09-22 09:38

USR contestă la CCR Hotărârea Parlamentului privind conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară

 |  09:42
USR contestă la CCR Hotărârea Parlamentului privind conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară

Deputaţii USR contestă la Curtea Constituţională Hotărârea Parlamentului privind numirea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară

Solicitarea deputaţilor USR a fost înregistrată miercuri, fiind semnată de liderul formaţiunii şi al Grupului deputaţilor USR, Dan Barna.

Sesizarea este făcută în baza articolului 27 din Legea de orgnizare şi funcţionare a CCR.

Conform articolului invocat din Legea de organizare a CCR, "Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, a hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, a hotărârilor plenului Senatului şi a hotărârilor plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori".

Plenul Parlamentului a votat, în urmă cu o săptămână, numirea lui Leonardo Badea pentru un nou mandat la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Leonardo Badea a primit, în plenul reunit, 218 voturi ”pentru” şi 113 voturi ”împotrivă”.

Plenul Parlamentului i-a validat şi pe ceilalţi membri ai Consiliului ASF: Elena Dascălu (prim-vicepreşedinte membru executiv), Marius Bota (vicepreşedinte membru executiv), Cristian Roşu (vicepreşedinte membru executiv), Ştefan Armeanu (vicepreşedinte membru executiv), Joszef Birtalan (membru neexecutiv), Gabriel Grădinescu (membru neexecutiv), Aura Socol (membru neexecutiv), Ovidiu Wlassopol (membru neexecutiv).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-22Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cu biluţele la vedere Lume, lume, minune mare! Femeia cu părul galben a pus parlamentarii la muncă în sfânta zi de duminică. Vă daţi seama câtă obidă le-a provocat în ultimii 10 ani de nu au mai avut răbdare cu avizele de arestare până luni? Foştii ei colegi din PDL şi-au scos biluţele la vedere, să facă dovada că au votat bărbăteşte pentru încătuşare. Cu acest prilej, Vasile Blaga şi-a amintit că Victor Ponta a fost cândva avocatul familiei Cocoş. Rămâne de văzut cine va fi avocatul lui Ponta, când va fi chemat, tuns şi frezat, de mână cu tata-socru, la procuratură
09 Feb 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray