2020-02-26 18:42

Vacanţă tragică pe plaiurile natale. Un american de origine română, care îşi vizita familia, a omorât cu maşina două persoane şi a fost arestat

 |  17:50
Vacanţă tragică pe plaiurile natale. Un american de origine română, care îşi vizita familia, a omorât cu maşina două persoane şi a fost arestat

Uncetăţean american a fost arestat preventiv pentru ucidere din culpă, după ce alovit cu maşina două persoane într-o comună gorjeană. Alex Dolson a primitmandat de arestare preventivă pentru 20 de zile pentru ucidere din culpă, dar şipentru că a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilireaalcoolemiei.

AlexDolson a lovit, miercuri,o căruţă, în localitatea gorjeană Plopşoru, înurma accidentului rezultând moartea a două persoane. Accidentul s-a produs peDE 79, unde căruţa nu avea ce căuta, mai ales că era nesemnalizată. Potrivitlui Bogdan Scafeş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie JudeţeanGorj, din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul,Alex Dolson, în vârstă de 59 ani, în timp ce conducea un autovehicul dindirecţia Rovinari spre Filiaşi, a intrat în coliziune cu un atelaj cu tracţiuneanimală ce se deplasa în aceeaşi direcţie.

Înurma accidentului,două persoane, de 41, respectiv 49 ani, ce se aflau înatelajul cu tracţiune animală, au decedat. De asemenea, pasagerul aflat înautoturismul de teren marca Chevrolet Avalanche a fost transportat la SpitalulOrăşenesc Turceni, fiind rănit. Potrivit anchetatorilor, Alex Dolson a refuzattestarea cu etilotestul şi s-a opus recoltării de probe biologice în vedereadeterminării alcoolemiei din sânge. Alex Dolson s-a născut în satul Piscurile,din comuna Plopsoşu, şi, în urmă cu 30 de ani, s-a stabilit în statul Arizonadin Statele Unite ale Americii, acum având cetăţenie americană. Venise în Gorjîn vacanţă la membrii familiei sale rămase în România.Cercetările sunt efectuate de poliţiştii Serviciului Rutier al IPJ Gorj şi deprocurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Din primele cercetări a rezultatcă posibila cauză a producerii accidentului a fost neadaptarea vitezeibolidului la condiţiile meteo nefavorabile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine