2020-02-19 12:40

Valer Dorneanu a plecat în vizită în RUSIA, deşi Ministerul de Externe i-a recomandat să NU facă DEPLASAREA

 |  15:03
Valer Dorneanu a plecat în vizită în RUSIA, deşi Ministerul de Externe i-a recomandat să NU facă DEPLASAREA

Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României, se află zilele acestea în Rusia, unde a fost invitat să participe la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg. Ministerul de Externe a recomandat ca vizita să nu se facă, potrivit Digi24.ro, însă recomandarea nu a fost urmată.

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a recunoscut existenţa unei recomandări a Ministerului de Externe, în care i s-a transmis să nu se deplaseze în Rusia. Şeful CCR susţine însă că poziţia MAE a venit după ce vizita fusese aranjată, iar biletele de avion cumpărate. Deplasarea lui Dorneanu la un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului are loc într-un moment delicat, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie.

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a transmis Valer Dorneanu pentru Digi24.ro, adăugând că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR".

Totuşi, potrivit surselor Digi24.ro, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia, fapt recunoscut, pentru Digi24.ro, şi de Valer Dorneanu. "Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate.” Dorneanu a mai adăugat că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite". Însă potrivit surselor Digi24.ro, "problema nu a fost lămurită" nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-17



Parerea ta...

ANONIM
17 Mai 2018

Cum e posibil ca destinele unui popor sa fie decise de niste descreerati ai neamului ....???
TRADATORI DE TARA
17 Mai 2018

TARA LUI PAPURA VODA .
LEVST.
18 Mai 2018

dornean se va intoarce intruchipat intr-un porumbel alb, cu o frunza de maslin in cioc, iar sub aripioara chip-ul cu instructiunile " cum sa desavarsim revolutia socialista , la sate si orase..."
LEVST.
18 Mai 2018

...sau macar un chip( -cirip!) cu, " cum sa castigam alegerile!"...
LEVST.
18 Mai 2018

Chisinaul, pe muchie de cutit. Pregatiri de fraude masive Alegerile anticipate de la Chisinau si Balti de duminica pregatesc terenul pentru alegerile parlamentare din toamna si pare ca binomul Dodon-Plahotniuc pune la cale fraude masive,..."___----___"dornean, ce umbla dupa bulau,/ Vrand alegeri ca-n Chisinau"...
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine