2020-05-27 04:03

Vama Giurgiu: articole de încălțăminte și parfumerie, în valoare de 450.000 de lei, confiscate de la doi cetățeni turci

 |  14:22
Vama Giurgiu: articole de încălțăminte și parfumerie, în valoare de 450.000 de lei, confiscate de la doi cetățeni turci

Aproximativ 4.000 articole de încălțăminte şi parfumerie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară, au fost descoperite, în două zile, de polițiștii de frontieră din Vama Giurgiu.

În cadrul unor acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, polițiștii de frontieră de la Giurgiu au selectat pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru bagaje a două autocare, cantitatea totală de aproximativ 4.000 articole de încălțăminte şi parfumerie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni turci în vârstă de 35, respectiv 41 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare şi nu dețin documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de peste 440.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun – precizează reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine