2020-08-10 03:10

Vama Giurgiu: descoperire-surpriză în podeaua unui autocar

 |  11:09
Vama Giurgiu: descoperire-surpriză în podeaua unui autocar

Şase migranţi, care încercau să intre ilegal în România, au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră din Vama Giurgiu într-un loc special amenajat, în podeaua unui autocar.

Cinci irakieni şi un iranian au încercat să treacă ilegal granite pe la Giurgiu, fiind sprijiniţi de doi cetăţeni turci care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi şi pe numele cărora instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

S-a întâmplat în urmă cu două zile, când, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul turc S.O., în vârstă de 48 de ani,  şofer al unui autocar marca Isuzu, înmatriculat în Turcia, însoţit de un conaţional  E.O., în vârstă de 45 de ani.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în podeaua autocarului, șase persoane de sex masculin care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt  cinci cetățeni irakieni și un cetățean iranian, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în autocar cu ajutorul a doi cetățeni turci, șoferii autocarului, plătind 10.000 de dolari, fiecare. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor descoperite ascunse și, conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontieră bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.

Totodată, faţă de cei doi şoferi turci  sunt derulate cercetări  sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu pentru   săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar pe numele lor Judecătorul de  Drepturi și Libertăți  din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz