2020-05-31 14:27

Vama Giurgiu: nepalezi cu vize false, întorşi din drum de Poliţia de Frontieră

 |  16:23
Vama Giurgiu: nepalezi cu vize false, întorşi din drum de Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat patru cetățeni din Nepal, care au prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie în care erau aplicate vize Schengen false.

Cei patru nepalezi călătoreau cu un autocar şi s-au prezentat la Vama Giurgiu pentru a ieşi din ţară pe 1 mai, în jurul orei 05.30. Ei au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte emise de autorităţile din Nepal, cu vize Schengen ce aveau însemnele autorităţilor din Portugalia.

Verificând documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că vizele aplicate în documentele de călătorie prezentate de cei patru pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei patru bărbaţi sunt cetăţeni din Nepal, au vârste cuprinse între 24 şi 29 de ani şi au intrat legal în România. Aceştia au declarat că au procurat vizele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei totale de 2.000 euro și intenționau să ajungă în Portugalia.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, ”uz de fals”, precum și de „tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat” fapte prevăzute şi pedepsite de art. 48 și art. 32 din C.P.

       


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine