2020-02-22 13:46

Vasile Turcu, fost acţionar FC Dinamo, audiat la sediul DNA

 |  10:47
Vasile Turcu, fost acţionar FC Dinamo, audiat la sediul DNA

Fostul acţionar al FC Dinamo, Vasile Turcu, a declarat marţi, la DNA, că suma totală a transferului jucătorului Ştefan Radu la Lazio Roma a fost de 5,35 milioane de euro, aceasta fiind suma totală achitată de clubul italian. Procurorii anticorupţie anchetează în Dosarul „Dinamo-Lazio” un posibil meci trucat, după ce au apărut acuzaţii că partida dintre cele două echipe, disputată în 2007, în preliminariile Ligii Campionilor, ar fi fost aranjată. Astfel, există suspiciuni legate de faptul că suma de transfer a fotbalistului ar fi fost, în realitate, mai mare decât cea declarată în mod oficial.

Vasile Turcu a fost audiat în calitate de martor la DNA în dosarul penal deschis de procurorii anticorupţie pe subiectul meciului Dinamo - Lazio (scor 1-3), disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor. Anchetatorii verifică un posibil blat. Astfel, Turcu a declarat marţi la DNA că „suma totală pe care clubul Lazio Roma a achitat-o Clubului Sportiv Dinamo 1948 SA a fost de 5.355.000 de euro. Nu am cunoştinţă de subiectele apărute în presă, cu privire la acest transfer, din cunoştinţele mele nu s-a achitat nici o sumă în plus faţă de cea prevăzută în contractul de transfer, iar declaraţiile făcute de unii oficiali ai clubului Sportiv Dinamo 1948 SA sunt lipsite de temei şi sumele invocate de aceştia sunt fanteziste şi lipsite de logică”, a menţionat fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Dinamo.

Borcea, prezent la negocieri

„Contractul lui Radu Ștefan a fost un contract OK, o sumă destul de bună pentru România și pentru club. Toți banii sunt pe documente, pe contract și asta e tot”, a afirmat Vasile Turcu, la DNA, conform Digi Sport. Turcu a menţionat că el şi Cristi Borcea, de asemenea fost acţionar, au negociat cu oficialii clubului Lazio transferul lui Ştefan Radu. În urma tratativelor, s-a convenit ca Radu să fie împrumutat de Dinamo la Lazio, din ianuarie până în iunie 2008, pentru suma de un milion de euro plus TVA (1,19 milioane de euro în total), cu o clauză de transfer definitiv pentru încă 3,5 milioane de euro plus TVA (4,165 de milioane de euro în total). Turcu a precizat că, la 20 iunie 2008, Lazio a achitat clauza pentru transferul definitiv al jucătorului român.

Vladimir Cohn, sursa dezvăluirilor

DNA a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo - Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, după ce, în ianuarie, un cotidian sportiv a demarat o anchetă jurnalistică în care a documentat un posibil aranjament al partidei decisive pentru calificarea în grupele Champions League din sezonul 2007-2008. După ce în tur scorul fusese 1-1, meciul a fost pierdut de Dinamo, la Bucureşti, cu 1-3. „Blaturile se făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: «Băieţi, daţi-vă la o parte!» E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Radu Ştefan, care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro”, a dezvăluit, pentru ProSport, Vladimir Cohn, acţionar la Dinamo. Imediat după apariţia articolului de presă, oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal anunţau că UEFA a deschis o anchetă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine