2020-04-06 22:20

Vaslui, filmul grozăviei care a revoltat România

 |  21:01
Vaslui, filmul grozăviei care a revoltat România

Rene Pârşan

Raluca a fost violată şi supusă unor perversiuni de neimaginat în după-amiaza zilei de 10 noiembrie 2014, pe un câmp în apropierea satului Văleni, judeţul Vaslui, de către vecinul său, Silviu Burada, şi încă şase amici şi consăteni ai acestuia. Iniţiatorul atrocităţilor este Burada, 21 de ani, iar complicii săi sunt Silviu Avădanei (22 ani), Petrică Bolboceanu (23 ani), Paul Andrei Burlacu (28 ani), Ioan Surleac (20 ani), Alin Dumitru Rotaru (18 ani) şi Ionuţ Bogdan Boicu (21 ani).

Primele comunicate ale Poliţiei au dezvăluit prenumele, vârsta şi adresa victimei, dar au protejat identitatea bestiilor, pentru a-i feri de o eventuală răzbunare din partea familiei sau a cetăţenilor revoltaţi. Două zile mai târziu, violatorii au fost arestaţi şi anchetaţi. În momentul trimiterii în judecată, ei au fost eliberaţi de judecătoarea Georgiana Moldovan de la Tribunalul Vaslui, care a motivat decizia prin faptul că tinerii şi-au recunoscut fapta şi se află la prima abatere. Menţionăm că violul a fost dovedit de medicii legişti, recunoaşterea faptei fiind practic o formalitate, dar care poate eventual reduce pedeapsa. De asemenea, violatorii şi familiile lor s-au arătat dispuşi să facă o chetă prin care să o despăgubească victima cu vreo 200 de milioane de lei. Tinerii au stat în arest la domiciliu până luna tecută, atunci când au intrat sub măsura controlului judiciar. Din momentul în care judecătorii i-au încarcerat în bătătură, Raluca nu a mai ieşit din casă, pe de o parte din cauza oprobriului public, iar pe de altă parte de teama că şi-ar putea întâlni torţionarii pe uliţă. Revoltător, în momentul de faţă, mare parte a comunităţii din Vaslui o acuză pe Raluca, o fată sărmană, că le-a făcut satul de râs, iar presa că aruncă cu noroi în imaginea de gospodari cinstiţi şi înstăriţi a locuitorilor. Cel puţin aşa reiese din reportajele şocante realizate în ultimele zile în comună de către televiziunile de ştiri.

Versiunea Poliţiei

Filmul şocant al evenimentelor, aşa cum rezultă el din procesele-verbale ale Poliţiei Vaslui şi mărturia Ralucăi, dată în faţa procurorilor, zugrăveşte dimensiunea grozăviei.

„În ziua de 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19.00, victima, o elevă navetistă, s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu maşina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde şi-au mai chemat alţi patru prieteni care au întreţinut raporturi sexuale cu victima împotriva voinţei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forţat victima să întreţină raporturi sexuale”, se arată în primul comunicat al Poliţiei Vaslui, difuzat presei pe 13 noiembrie 2014, şi preluat de ziarul „Bună Ziua Vaslui”.

Mărturia Ralucăi

Elevă navetistă în Vaslui, Raluca, în vârstă de 18 ani, a declarat anchetatorilor că după ore s-a oprit pe o bancă în parc, deoarece nu avea autobuz la acea oră. Atunci şi-a făcut apariţia vecinul său, Silviu Burada, care s-a oferit să o ducă până acasă cu maşina, iar ea a acceptat. În maşină era şi un prieten al lui Burada, Silviu Avădanei.

Maşina a trecut de Văleni, iar când Raluca a observat că se îndepărtează de localitate, i-a cerut şoferului să oprească pentru a putea coborî. Cei doi au oprit maşina pe un câmp, au bătut-o, au lăsat-o în pielea goală, în frig şi au obligat-o să întreţină relaţii sexuale. Silviu a fost primul care a violat-o, după care a venit rândul lui Avădanei. Dar umilinţele nu s-au oprit aici. Cei doi au mai chemat prin telefon încă patru prieteni.

„Am început să plâng, iar Silviu a început să ţipe la mine. L-am rugat să mă ducă acasă, însă a spus că nu voi pleca de acolo până nu voi întreţine relaţii sexuale cu toţi”, a povestit Raluca. Victima a fost plasată celui de-al doilea violator care aştepta la rând. „Avădanei Silviu m-a trântit în genunchi şi m-a obligat să-i fac sex oral. Apoi, cu forţa, am întreţinut relaţii sexuale normale şi anale, până mi-am pierdut cunoştinţa”, a mai spus tânăra în declaraţia preluată de „Adevărul de Vaslui”.

Violatorii au stropit-o pe victimă cu rachiu ca să-şi revină. În ciuda faptului că fata plângea şi îi ruga să se oprească, aceştia au continuat să o abuzeze. La un moment dat, adolescenta a fost dusă pe un alt câmp, unde a fost chemat şi cel de-al şaptelea violator. „Am leşinat din nou, iar Burada, bruscându-mă, mi-a spus că, dacă voi mai juca teatru, mă va bate”, a povestit eleva. De fiecare dată, când era preluată de un alt agresor, tânăra îl ruga plângând să o salveze şi să o ducă acasă, însă nici unul nu s-a îndurat de ea. Disperaţi, părinţii fetei au sunat la 112. Abia la ora 22.30, violatorii au dus-o pe fată acasă şi au ameninţat-o să-şi ţină gura.

Eleva le-a povestit însă totul părinţilor, care au sesizat imediat Poliţia.

Eliberarea violatorilor, scânteia revoltei

Cei şapte au fost arestaţi preventiv abia după două zile, pe 12 noiembrie 2014.

O lună mai târziu, pe 8 decembrie 2014, au fost trimişi în judecată în stare de arest. Pe 2 aprilie 2015, judecătorii din Vaslui au considerat că arestare preventivă nu-şi mai are temeiul, pentru că violatorii au recunoscut faptele, au colaborat şi se află la prima abatere. În aceeaşi zi, primii trei violatori au fost eliberaţi şi trimişi în arest la domiciliu. Cei trei s-au arătat dispuşi să achite daune morale victimei. O săptămână mai târziu, pe 9 aprilie, Tribunalul Vaslui decide şi eliberarea ultimilor patru violatori, dispunând arestul la domiciliu, deşi aceştia nu au recunoscut faptele. Pe 19 iunie, Judecătoria din Vaslui a îmblânzit şi această limitarea a libertăţii şi i-a plasat pe cei şapte sub control judiciar. Abia în acest moment, la şapte luni de la infracţiune, cazul a incendiat opinia publică din România, reuşind să trezească până şi adormita clasă politică. Primul termen al procesului care va ţine România cu sufletul la gură, a fost fixat pentru 14 august, la opt luni de la producerea grozăviei.

Citește și: EXCLUSIV: Statisticile oficiale 1990-2014, obținute de PUTEREA. Violul la români. Vasluienii au trimis și în Parlament un violator

Citește și: România bestială. Trăim lângă astfel de "oameni"

Citește și: Deputatul PSD Bordeianu, violator cu acte în regulă

Citește și: Viol pe surse


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-24

Mai multe imagini:
Vaslui, filmul grozăviei care a revoltat România
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine