2020-06-05 00:59

VELA a făcut ANUNȚUL: Se instituie carantină pentru orașul ȚĂNDĂREI!

 |  15:09
VELA a făcut ANUNȚUL: Se instituie carantină pentru orașul ȚĂNDĂREI!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, sâmbătă, în declaraţia de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că a semnat Ordonanţa Militară nr 7 cu privire la măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19, care prevede, printre altele, carantinarea oraşului Ţăndărei din judeţul Ialomiţa.

El a menţionat că se va permite intrarea şi ieşirea din localitatea Ţăndărei doar pentru transportul de marfă şi pentru aprovizionarea populaţiei.

„Distanţarea socială este unica soluţie în acest moment. (...) Această perioadă va trece cu bine dor dacă facem ceea ce trebuie", a afirmat ministrul Vela, care a mai subliniat că în oraşul Ţăndărei sunt foarte mari numerele persoanelor infectate şi decedate cu COVID-19, informează Agerpres.

Potrivit ministrului, introducerea de noi ordonanţe militare este determinată şi de comportamentul unora dintre cetăţeni, care nu înţeleg cât de periculos este virusul şi ce urmări pot avea faptele lor.

„Din păcate, un alt factor care ne determină să introducem noi ordonanţe militare este şi comportamentul unora dintre cetăţeni, oameni care pur şi simplu nu înţeleg cât este de periculos ceea ce fac atât pentru ei, cât şi pentru alţii. Vreau să le comunic, legea este pentru toţi şi toţi trebuie să o respectăm. (…) În judeţul Ialomiţa, din totalul cazurilor confirmate pozitiv în jurul prânzului - de 48 de persoane, 31 sunt din Ţăndărei, un procent de peste 60%, iar din totalul de 8 pacienţi decedaţi, 7 sunt toţi din oraşul Ţăndărei. Vă rog pe dumneavoastră să faceţi procentul. Aşadar, în Ordonanţa militară numărul 7, emisă astăzi, 4 aprilie am stabilit:

Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei", a afirmat ministrul Vela.

El a subliniat că măsurile de verificare şi control a accesului în oraşul Ţăndărei vor fi realizate de către personalul MAI, dar şi cel al MApN.

„În localitatea carantinată vom permite intrarea şi ieşirea doar pentru transportul de marfă pentru aprovizionarea populaţiei şi pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată şi care desfăşoară activităţi economice sau în unele domenii cum ar fi ordinea publică, securitatea naţională, domeniul sanitar, situaţiile de urgenţă, administraţia publică locală, asistenţa şi protecţia socială, activităţile judiciare şi, evident, serviciile de utilitate publică, energie, agricultură, alimentaţie publică, pentru furnizorii de apă, de comunicaţii şi pentru transport. Vreau să anunţ cetăţenii din Ţăndărei că măsurile de verificare, control şi accesul înspre şi dinspre localitatea carantinată se realizează de către personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării Naţionale şi că vom aplica legea", a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Consiliul Judeţean Ialomiţa, Primăria, Consiliul Local vor lua măsuri pentru funcţionarea serviciului de protecţie şi asistenţă socială, vor verifica funcţionarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi evident aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători sau altă formă de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa de la locuinţă sau de la gospodărie. "Este strict interzisă intrarea în şi din oraşul Ţăndărei prin alte zone şi căi de acces decât cele publice", a mai afirmat ministrul Vela.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-04Parerea ta...

NICU
04 Apr 2020

Este dificil de convins oamenii care si-au facut un renume din a nu respecta legea.Poate cu pusca la spate se va putea face ordine in Tandarei. Debutul este la fel ca la Suceava cu diferenta ca cei infectati din Suceava in majoritate au fost infectati de medici ce nu purtau masti si nici un echipament cu toate ca consultasera deja persoane cu dificultati grave de respiratie ,vezi pastorul baptist din Ipotesti sau reprezentanti ai cultului penticostal veniti din Anglia,Italia sau Spania. Pastorul a decedat dupa trei ,patru zile de la internare, inainte facand rugaciune cu inca cateva sute de persoane ,toti ingramaditi la fel si cei din Bosanci...
STARE DE CORIGENTA
04 Apr 2020

vela tu cu ce ocupi?arafat cu ce se ocupa?cioclii romaniei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine