2020-07-14 05:50

Vești bune pentru DIASPORA și românii care vor să plece la muncă în străinătate

 |  12:32
Vești bune pentru DIASPORA și românii care vor să plece la muncă în străinătate

Se reiau cursele internaționale de transport de persoane, a anunțat, ieri seară, ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Astfel, atât românii care vor să se întoarcă în țară, cât și cei care vor să plece la muncă în străinătate, pot apela la companiile de transport rutier internațional. Mare atenție, pentru a putea circulă trebuie respectate câteva condiții.

„Prin reglementările introduse în Hotărârea de Guvern de astăzi, adoptată şi publicată astăzi în Monitorul Oficial, dăm posibilitatea operatorilor de transport internaţional de persoane să realizeze aceste curse din România către toate statele de destinaţie, state unde doresc să ajungă cetăţenii români”, a explicat ministrul Transporturilor, la Digi 24.

Conform ministrului, aceste reglementări vizează și transportul internațional de persoane din statele europene către țara noastră.

„Noi am menţinut măsura suspendării transportului internaţional de persoane cu câteva excepţii. Excepţiile sunt condiţionate de îndeplinirea cumulativ a trei condiţii”, a spus Lucian Bode.

Prima conditie vizeaza operatorul care realizează acel transport. Acesta trebuie să se asigure că cetăţenii care doresc să călătorească înspre Spania, Franţa sau Germania au contract de muncă valabil în ţara de destinaţie, respectiv au drept de şedere valabil. De asemenea, operatorul de transport trebuie să se asigure că cetăţenii care doresc să se întoarcă în România au avut un contract de muncă în ţara de unde solicită să fie transportaţi în România sau au avut domiciliu acolo.

„A doua condiţie obligatorie este aceea ca operatorul de transport să anunţe Autoritatea Rutieră Română cu cel puţin 24 de ore înainte de efectuarea cursei cu privire la lista de pasageri, de unde ia călătorii, unde îi duce, destinaţia. A treia condiţie obligatorie pentru a realiza un astfel de transport este cea legată de obligaţia operatorului de transport rutier şi a persoanelor în ceea ce priveşte măsurile necesare pentru respectarea normelor, recomandărilor autorităţilor pentru evitarea aglomeraţiilor şi pentru protecţia şi siguranţa pasagerilor”, a explicat Lucian Bode.

Până ieri seară erau depuse cereri pentru şapte curse spre Spania, spre Italia, spre Franţa, spre Germania din România cu muncitori sezonieri, potrivit ministrului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz