2020-06-06 23:58

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Moreanu, audiat la DNA în dosarul de spălare de bani

 |  12:45
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Moreanu, audiat la DNA în dosarul de spălare de bani

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Motreanu (PNL) a fost audiat, joi, la sediul DNA, în dosarul în care este cercetat pentru spălare de bani şi folosirea funcţiei de conducere în partid pentru obţinerea de foloase necuvenite. Liberalul este suspectat de procurori că a primit 250.000 euro pentru campania electorală din 2008.

Dan Motreanu a declarat, la ieşirea de la DNA, că a dat o scurtă declaraţie, în care şi-a susţinut nevinovăţia.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Dan Motreanu, în 2 iulie, că este urmărit penal pentru spălare de bani şi folosirea influenţei date de funcţia de conducere în partid, pentru obţinerea de foloase necuvenite, în aceeaşi cauză fiind cercetat şi George Scutaru.

Potrivit ordonanţei de începere a urmăririi penale, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

"Din banii primiţi, aproximativ 700.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 de euro, iar suma de 250.000 de euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ştefan, ambele sume fiind date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale) a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, au precizat procurorii DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine