2019-12-09 19:49

Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea mită

 |  07:12
Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea mită

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin Ionesie Ghiorghioni a fost reținut, marți seara, de procurorii DNA Timișoara, fiind acuzat de trafic de influență. Ghiorghioni a fost prins marţi în flagrant în timp ce primea mită.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că în dosar, a fost reținută și o rudă a acestuia, respectiv Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați miercuri Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, Ionesie Ghiorghioni a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente.

"În schimbul sumei menționate, societatea administrată de omul de afaceri a fost favorizată de Ghiorghioni, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat — unitate din structura Consiliului Județean Caraș-Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. În perioada 7 ianuarie — 6 aprilie 2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, Ionesie Ghiorghioni, printr-un intermediar — inculpatul Adrian Ghiorghioni, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro", a precizat DNA.

Anchetatorii mai susţin că, pentru ajutorul acordat, Adrian Ghiorghioni a primit de la soția omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii în valoare de cca. 1.900 lei.

"În 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în 31 decembrie 2014", a precizat DNA.

Diferența de 20.000 lei a fost remisă marți lui Ionesie Ghiorghioni, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-13Parerea ta...

SURDEI
13 Mai 2015

În schimbul sumei menționate, societatea administrată de omul de afaceri a fost favorizată de Ghiorghioni, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat — unitate din structura Consiliului Județean Caraș-Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. În perioada 7 ianuarie — 6 aprilie 2015 adica Marius andritoi ii sf patru ,tot tmpul am avut dreptate si de data asta am,este pupincuristul lui rof ,alt gunoi care mulge lapte de la tata cj caras severin ,apropiat al sistemului ....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray