2019-10-23 03:05

Victimele Mineridei din 13-15 iunie 1990 au luat cu asalt instanţa. S-a cerut sechestru pe averea lui Ion Iliescu şi a celorlaţi inculpaţi

 |  11:39
Victimele Mineridei din 13-15 iunie 1990 au luat cu asalt instanţa. S-a cerut sechestru pe averea lui Ion Iliescu şi a celorlaţi inculpaţi

Judecătorii militari au decis mutarea dosarului Mineriadei în incinta Tribunalului Bucureşti pentru a putea judeca dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Peste 100 de persoane s-au prezentat, joi, la acest termen al procesului.  Părţile vătămate din acestă cauză vor să solicite magistraţilor punerea unui sechestru asigurator pe bunurile inculpaţilor din acest dosar. La acest termen Ion Iliescu şi ceilalţi inculpaţi nu s-au prezentat la proces.

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a declarat că Ion Iliescu are o atitudine "arogantă" prin faptul că nu vine la proces. Mărieş a mai spus că acest dosar trebuie judecat cât mai repede.

"Se aşteaptă o decizie de atâţia ani. Trebuie să fie o decizie rapidă, pentru ca dosarul să intre în firesc, în sensul de a fi începută judecata. Această fază preliminară trebuie să se încheie cât mai repede", a precizat Mărieş.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene, a arătat că acest dosar a fost instrumentat "foarte prost", deoarece procurorii au refuzat să facă cercetări şi pentru ce s-a întâmplat la Străuleşti, unde au fost ucise patru persoane şi 18 au fost rănite prin împuşcare.

Viorel Ene a susţinut că, la termenul trecut al procesului, a depus prin avocaţi o cerere privind institutirea sechestrului pe averile inculpaţilor din acest dosar.

Pe 13 iunie 2017, Parchetul Militar i-a trimis în judecată pe: Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) şi preşedinte al României; Petre Roman, fost prim-ministru; Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru; Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, adjunct al procurorului general şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei: amiral (rez.) Emil "Cico" Dumitrescu, la data faptelor membru al CPUN şi şef al Direcţiei Generale de Cultură, Presă şi Sport din cadrul Ministerului de Interne; Cazimir Ionescu, vicepreşedinte al CPUN; Adrian Sârbu, şef de cabinet şi consilier al prim-ministrului; Miron Cozma, preşedinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere "Valea Jiului"; Matei Drella, lider de sindicat la Exploatarea Minieră Bărbăteni; Plăieş Cornel Burlec, ministru adjunct la Ministerul Minelor; general (rez.) Vasile Dobrinoiu, comandant al Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne; colonel (rez.) Petre Petre, comandant al Unităţii Militare 0575 Măgurele aparţinând Ministerului de Interne; Alexandru Ghinescu, director al IMGB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-29Parerea ta...

EMIGRANTUL
29 Mar 2018

Singura solutie pana la iscarea unei revolte sangeroase sau a unei ciomageli sociale este SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc) TOT EI CA SI PRIVILEGII AU FUNCTII IMPORTANTE IN CONDUCEREA STATULUI . Toate aceste atrocitati si anomalii sociale au dus la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si duc la ingroparea Romaniei. Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA pana in prezent! Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece s-au organizat mineriadele si puciurile pentru reprimarea opozantilor, obstructionarea demaocratiei si ingroparea Ro! Prin rezolvarea dosarelor privatizarilor frauduloase CARE AU DUS LA FORMAREA BURGHEZIEI COMUNISTE se va constata ca TARA A FOST JEFUITA CU SUTE si mii DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA si AUTORITATILE POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU EXCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN! UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???... Dosarele MINERIADELOR SI LOVITURII DE STAT DIN DEC 1989 VOR PUTEA FI SOLUTIONATE CU OBIECTIVITATE SI CELERITATE DOAR DE CATRE TRIBUNALUL INTERNATIONAL DE LA HAGA (vedeti dosarul cazului Milosevici).
ALT EMIGRANT
30 Mar 2018

CRED CA SINGURA SOLUTIE E ISCAREA UNEI REVOLTE SOCIALE , CU CIOMAGIREA GUVERNULUI SI DISTRUGEREA PSD . ARESTAREA LUI DRAGNEA ESTE O PRIORITATE , A FURAT DESTUL , E TIMPUL SA PLATEASCA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray