2020-07-10 04:14

VIDEO | Casa unei familii din Vâlcea, înghiţită de un crater adânc de 20 de metri!

 |  12:46
VIDEO | Casa unei familii din Vâlcea, înghiţită de un crater adânc de 20 de metri!

Craterulformat în curtea unei gospodării din comuna Buneşti, satul Titireşti (Vâlcea),unde s-au reactivat alunecări de teren, a ajuns la un diametru de aproximativzece metri, iar o parte din pereţii casei ai cărei proprietari au fost evacuaţis-au prăbuşit în groapa plină cu apă sărată.

Potrivitşefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, colonel AdrianMeşescu, familia care locuia în casa lângă care s-a format craterul, adânc de20 de metri şi plin cu apă sărată, a fost mutată într-o altă locuinţă, situatăla aproximativ zece metri de clădirea afectată.

"Craterulse măreşte lent spre casa afectată deja. Au căzut în apa sărată o parte dinperetele holului şi scările de intrare în casă. Este posibil ca bucăţi dinperete şi din casă să mai cadă în crater. În casă locuiau două persoane, mamăşi fiu, care au reuşit să fugă înainte să cadă pereţii holului. Noi am încheiatacţiunea de evacuare a bunurilor din casa afectată, ajutaţi de membriicomitetului local pentru situaţii de urgenţă şi de localnici", a declarat,duminică, Adrian Meşescu, şeful ISU Vâlcea.

Geologiisusţin că în zonă se află un zăcământ de sare şi urmează să propună soluţii depunere în siguranţă a zonei.

Alunecărilede teren au fost reactivate de ploile căzute în ultima perioadă şi pun înpericol 49 de case din satul Blidari, comuna Goleşti şi alte două locuinţe dinsatul Titireşti, comuna Buneşti.

Pânăîn prezent, la Blidari nu a fost evacuată nicio familie.

"Nuexistă familii evacuate deocmadată. Sunt cinci case cu crăpături evidentedintre cele 49 aflate în acest perimetru, iar situaţia este monitorizatăpermanent de către autorităţile locale", declara şeful ISU Vâlcea. La Buneşti, în satul Titireşti, cea mai gravă situaţie este în curtea uneigospodării care are două case şi anexe gospodăreşti, unde s-a format o groapăplină cu apă sărată.

JudeţulVâlcea ocupă locul întâi pe ţară în ceea cepriveşte alunecările de teren, în zonă fiind înregistrate şi monitorizate 89 defocare active de teren instabil. În Blidari, din comuna Goleşti, alunecările deteren au apărut în anul 2006, pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz