2020-03-29 13:01

Viitura de pe Siret a fost atenuată, dar se aşteaptă noi precipitaţii

 |  16:30
Viitura de pe Siret a fost atenuată, dar se aşteaptă noi precipitaţii

Viiturade pe Siret a fost atenuată prin salba de lacuri, însă au fost depăşite cotelepe Dunăre la Brăila, Galaţi şi Feteşti, presiunea apei asupra digurilormenţinându-se o lungă perioadă de timp, potrivit Administraţiei Naţionale"Apele Române" (ANAR).

Viiturade pe Siret a fost atenuată prin salba de lacuri, până în prezent lacuriledeţinute de SC Hidroelectrica SA fiind exploatate în conformitate cuRegulamentele aflate în vigoare, se arată într-un comunicat de duminică alANAR. Astfel, debitul evacuat din acumularea Movileni nu a depăşit 2.500 mc/s,în acumulările Răcăciuni şi Bereşti fiind atenuate şi tranzitate 98 de milioanede mc de apă. La un debit de 2.500 mc/s, nivelurile pe zona aval Movileni pânăla Şendreni s-au menţinut sub cota de coronament a digurilor (apa nu a trecutpeste diguri). În zona Şendreni este resimţită în continuare influenţa Dunăriicare intră pe cursul Siretului pe o lungime de aproximativ 20-25 de km înamonte.

ReprezentanţiiHidroelectrica au încercat o reducere a debitelor în aval de Movileni până la2.300-2.400 mc/s, care vor fi menţinute/reduse în funcţie de efectulprecipitaţiilor înregistrate sâmbătă noapte în bazinul hidrografic Siret,precum şi cele care sunt prognozate în continuare.

Echipelemixte ale "Apelor Române", ISJU, Jandarmeriei şi Armatei continuăoperaţiunile de supraînălţare şi consolidare a digului de la Şendreni, în zonade confluenţă a Siretului cu Dunărea. Încursul zilei de sâmbătă, au ajuns materiale şi echipe suplimentare de la"Apele Române" pentru supraînălţarea şi consolidarea în continuare adigurilor din această zonă, venite din alte bazine hidrografice, în ajutorulABA Siret, respectiv ABA Mureş, ABA Crişuri, ABA Argeş-Vedea, ABADobrogea-Litoral, ABA Banat. Peste 400de oameni de la "Apele Române" lucrează zi şi noapte pentruconsolidarea şi supraînălţarea digurilor, alături de cei de la IJSU,Jandarmerie, Armată şi autorităţi locale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine