2020-07-11 05:22

Vîntu a făcut greva foamei timp de 24 de ore în arestul Direcției Cercetări Penale

 |  19:39
Vîntu a făcut greva foamei timp de 24 de ore în arestul Direcției Cercetări Penale

SorinOvidiu Vîntu, arestat din 10 septembrie, nu şi-a luat medicamentele şi nici nu amâncat timp de 24 de ore, intrând în refuz de hrană ca formă de protest față dearestarea sa.

Potrivitprocedurii, când un deţinut refuză să se hrănească trebuie consemnat acestfapt, însă Sorin Ovidiu Vîntu a refuzat. Porţiile de mâncare care i se aduceau,începând de vineri, erau restituite neatinse. Omul de afaceri urmează untratament medicamentos pentru poliomielita de care suferă, lipsa medicaţieiputând determina o stare febrilă. Aceasta are ca simptome temperatura peste39,5C şi lipsa poftei de mâncare, potrivit specialiștilor. El suferă și de oafecțiune coronariană, pentru care a avut o intervenție chirurgicală înAustria.

PoliţiaCapitalei, în al cărei arest se află omul de afaceri, a precizat, într-uncomunicat de presă remis sâmbătă, că în momentul introducerii în arest, SorinOvidiu Vîntu a declarat în scris că refuză medicamentaţia şi mâncarea, însăulterior, după discuţii purtate cu avocatul său, omul de afaceri a revenitasupra refuzului. "În momentul introducerii în arestul Poliţiei Capitalei,domnul Sorin Ovidiu Vîntu a declarat în scris că refuză medicamentaţia şialimentaţia", se arată în comunicatul remis,sâmbătă,de Biroulde Presă al Poliţiei Capitalei.

Potrivitaceleiaşi surse, potrivit procedurii aplicate în astfel de situaţii, afostinformat imediat judecătorul delegat pentru arestul DirecţieiGenerale de Poliţie a Municipiului Bucureşti."Ulterior, dupădiscuţiile purtate cu avocatul său, domnul Sorin Ovidiu Vîntu a revenit asupradeciziei de refuz, declarând în scris că acceptă medicamentaţia şi alimentaţia",precizează Poliţia Capitalei.

Astăzieste așteptată redactarea motivării instanței față de decizia de arestare,pentru ca avocații celor trei arestați să poată formula recursul ce se vajudeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sorin Ovidiu Vîntu a fostarestat, în noaptea de joi spre vineri, alături de omul de afaceri moldoveanOvidiu Țurcanu și șoferul său, Alexandru Stoian. Cei trei sunt cercetați pentrufavorizarea infractorului, respectiv pentru finanțarea fugarului Nicolae Popa,fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani închisoare în dosarul FNI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz