2020-01-25 06:27

Viorica Dăncilă ÎNTOARCE ARMELE împotriva lui Liviu Dragnea. Informații de ultimă oră

 |  21:26
Viorica Dăncilă ÎNTOARCE ARMELE împotriva lui Liviu Dragnea. Informații de ultimă oră

După mai mult de un an în care Viorica Dăncilă a fost mai mult decât fidelă partidului care a pus-o în funcție și liderului Liviu Dragnea, premierul pare că nu mai e dispus să facă compromisuri în ceea ce privește justiția. Motivul de dispută: adoptarea unei Ordonanțe de Urgență privind Codurile Penale.

Surse guvernamentale citate de Digi24 susțin că Viorica Dăncilă nu dorește să dea curs așteptărilor colegilor săi de partid, ea asigurându-l pe Toader de sprijinul său în cadrul întrevederii de marți. Cei doi au avut  o discuție privată la Guvern, după atacurile și ironiile lansate de Liviu Dragnea, luni seara, la adresa celor doi, și în contextul în care miercuri are loc la Senat dezbaterea asupra moțiunii simple depusă de PNL împotriva ministrului Justiției.

Mai mult decât atât, Viorica Dăncilă nu ar fi de acord nici cu remanierea miniștrilor Rovana Plumb și Natalia Intotero, ale căror demisii au fost cerute public de Liviu Dragnea, vinerea trecută, sub pretextul că acestea ar folosi în campania electorală mijloacele de transport ale ministerelor.

Toți ochii sunt ațintiți asupra ședinței de Guvern de miercuri care nu are însă pe ordinea de zi niciun act normativ legat de jutiție.

Între timp, moțiunea de cenzură depusă la Senat împotriva Ministrului Justiției, Tudorel Toader a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Șeful PSD, Liviu Dragnea a declarat răspicat dorința de a vedea o Ordonanță de Urgență pentru Codurile Penale, criticându-l de mai multe ori pe Tudorel Toader:

„În partid s-a luat o decizie. Sigur, pentru unii, facultativă: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG”, a spus Liviu Dragnea, luni seară, la România TV.

„Eu am zis că nu mai vreau să discut, pentru că ne-am lăsat păcăliţi, tot partidul. Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi... Încă nu ştiu. A făcut-o intenţionat, neintenţionat... Ieşi în ianuarie şi spui «vreau să adopt ordonanţa aia şi ordonanţa aia». Eu eram plecat atunci, am auzit, nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poţi să ieşi la începutul anului că adopţi o ordonanţă, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanţele, şi din ţară şi din străinătate, pe ceva care vii şi spui la un moment dat «păi nu mai pot să adopt că nu se justifică urgenţa». Şi atunci s-a şi generat un scandal inutil, s-a şi blocat dezbaterea în Parlament şi mulţi oameni zic: «dar până la urmă, nu ăsta a fost planul?»”, a adăugat el.

Întrebat dacă, în cele din urmă cele două ordonanţe anunţate de ministrul Justiţiei vor fi adoptate, preşedintele PSD a spus: „nu cred că se adoptă, s-a spus explicit că nu se adoptă”.

„Astea sunt legi care trebuie adoptate. Eu cred că săptămâna viitoare... adică nu cred, săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. A fost o greşeală, trebuie trecută peste ea. Că se finalizează în această sesiune, că se finalizează la toamnă, la anul, dar aceste legi trebuie adotate pentru că ele au fost adoptate prin transparenţă, prn dezbatere, au trecut de controlul CCR, până la urmă ce facem? Rămânem cu ele aşa? Ele au avut totuşi nouăzeci şi ceva la sută din amendamente venite de la structurile asociative, de la magistraţi, de la avocaţi, deci respectă, cu excepţia câtorva articole care au fost declarate neconstituţionale, am înţeles Comisia de la Veneţia are câteva observaţii, foarte bine, se ţine cont de ele. Dar să stăm aşa...”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a ţinut să reafirme că legile justiţiei nu au fost modificate în favoarea sa.

„Minciuna s-a rostogolit doi ani de zile. La unii a prins. Nu e nicio virgulă în legile justiţiei care mă avantajează pe mine, nu este nicio lege dată mă avantajează pe mine. Pe de altă parte nu se discută că la Înalta Curte - şi nu judecătorii sunt de vină, ci conducerea Înaltei Curţi - nu s-a preocupat să aibă completuri de cinci constituite legal, nu s-a preocupat să respecte legea şi să facă completuri de trei specializate pe cazurile de corupţie, din legea 78”, a afirmat Liviu Dragnea.

„CEx... ori doamna prim-ministru sau ne anunță că vrea să-l remanieze, ori colegi din CEx pot spune că vor să fie remaniat. Eu nu o să propun să fie remaniat Tudorel Toader. Nu pot să mă opun. Când o să ajungem acolo, dacă o să ajungem acolo, discutăm acolo”, a mai spus liderul PSD.

De asemenea, întrebat dacă sunt lucruri care îl nemulțumesc la Viorica Dăncilă, pentru că la nivel de imagine pare acest lucru, Liviu Dragnea a răspuns că „dumneaei a fost plecată din ţară. Eu am fost prin ţară. Nu ne-am mai întâlnit. Ne-am întâlnit doar o jumătate de oră înainte de evenimentul cu NATO de la Parlament”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-09Parerea ta...

NEGRO
09 Apr 2019

Acest gen de informatii bazate pe surse de cele mai multe ori inventate sunt daunatoare unei prese care se respecta cat de cat. Doamna Viorica Vasilica pentru a se putea opune celui care a fascinat-o cu iluzia puterii, samsarul Liviu Nicolae Dragnea, are nevoie de propria capacitate de gandire. Ori, respectiva persoana nu e decat o marioneta in mana odraslei militianului din Gratia. Dumneaei a dovedit de nenumarate ori ca nu are aceasta elementara capacitate, de un an de zile e hipnotizata de Guru, se complace in inalta functie, iar daca cineva o intreaba cum se numeste, cere ajutorul consilierilor platiti regeste din contributiile noastre. Ce a putut discuta cu Tudorel Toader? Mister si intuneric! Domnul Tudorel e parsiv, dar nu este asa de dus cu pluta, incat sa semneze ordonantele care-l pot ascunde pentru multa vreme dupa gratiile puscariilor ale caror conditii de detentie dar si de lucru al personalului nu le-a imbunatatit cu nimic in perioada cat a fost ministru, mai putin al justitiei, cat mai ales al infractorilor cu staif. Oricum, el va fi demis, doamna Dancila nu se va putea ridica impotriva celui ce a scos-o din anonimatul prostiei cu greu egalate de altcineva vreodata. Aici PSD-ul a urmat fara abatere linia PCUS cind a ingenuncheat Romania dupa 23 august 1944: ca sa supui o Tara distruge-i valorile si elitele. Cu doamna Dancila et compania, PSDragnea a reusit cam tot ceea ce au pus in aplicare rusii dupa acea data fatidica pentru Romania: inflatia fara precedent, distrugerea economiei, izgonirea investitorilor, autarhia fata de valorile europene. Prin urmare, a da informatii dincolo de realitate, dupa ureche, nu e cuser pentru cei ce aspira verodata la demnitatea de jurnalisti!
MR.DEAN
09 Apr 2019

DOAMNE FERESTE, PAZEA CA SE DEȘTEAPTĂ PROASTA NOASTRA..NEA BALAIA CA VERSI OALA CU LAPTE. HO, HO, HO NENEA DRAGNEA AI ....IT- O SA MA IERTI. SI CU OUG, CUM RAMANE CUCOANA CU OUG? DINCOLO ETA MAI IEFTIN. LA PUSCARIE ADICA.
ANONIM
10 Apr 2019

RASPUNDEREA MINISTERIALA SI A SEMNATURILOR . REZOLVAREA . PENTRU UN BORFASI BEN LADEN DE TELEORMAN DISTRUGE TOATA TARA . GAGICA SPALACITA A FACUT FACULTATEA LA MOSCOVA
ERMAC
10 Apr 2019

PSD isi va darama guvernul. Inca odata! :))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine