2020-08-10 19:42

Vizita istorică a Papei Francisc - un succes pe multiple planuri pentru România. MAI, în special Poliția Capitalei și Brigada Rutieră, printre instituțiile de forță care și-au făcut ireproșabil datoria

 |  20:41
Vizita istorică a Papei Francisc - un succes pe multiple planuri pentru România. MAI, în special Poliția Capitalei și Brigada Rutieră, printre instituțiile de forță care și-au făcut ireproșabil datoria

Multă vreme, de acum înainte, se va vorbi despre vizita oficială de trei zile pe care Papa Francisc a efectuat-o în România și care s-a încheiat duminică.

Dincolo de lucrurile pe care le-am văzut și le-am simțit cu toții - căldura extraordinară cu care Sfântul Părinte a fost primit de sutele de mii de credincioși prezenți la București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj -, trebuie remarcate eforturile logistice și de securitate extraordinare făcut de instituțiile statului, care au contribuit decisiv la succesul acestei vizite istorice.

Evenimentul a presupus adoptarea unor măsuri de securitate fără precedent de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) şi de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

A fost probabil cea mai complexă misiune de acest tip desfășurată în ultimii ani, mobilizarea de forțe fiind mult superioară unei vizite oficiale obișnuite. Iar faptul că - în ciuda vremii neprielnice și a dificultăților de tot felul pe care le implică „gestionarea” unor evenimente unde sunt prezenți sute de mii de oameni, în multiple locații -, nu a fost înregistrat niciun incident, este o dovadă a profesionalismului tuturor celor implicați.

Toate instituțiile de forță s-au prezentat la cel mai înalt nivel, în toate cele patru locații din țară vizitate de Papa Francisc.

O mențiune specială merită însă făcută pentru Poliția Capitalei - cea care a coordonat secțiile de Poliție din sectoare și Brigada Rutieră -, care a reușit un adevărat tur de forță, date fiind condițiile din București, pe care le știm cu toții – infrastructură subdimensionată, aglomerație infernală și lucrări de reparații programate – oare de cine!? – fix în timpul vizitei papale, deși perioada în care aceasta urma să aibă loc era cunoscută de luni bune.

Or, în tot acest haos cotidian, Brigada Rutieră a făcut imposibilul pentru a nu îngreuna și mai mult viața bucureștenilor. Este adevărat, însă, că atât pietonii, cât și soferii, au înțeles importanța momentului, precum și faptul că Brigada Rutieră depune toate eforturile pentru a diminua blocajele din trafic. Chiar și așa, sunt mulți bucureșteni care au stat cu orele prinși  în ambuteiaje, însă motivele reale ale acestei situații țin de administrarea incompetentă a Bucureștiului - situație care nu este nici măcar un fenomen recent – și nu diminuează cu nimic eforturile  și profesionalismul de care au dat dovadă Poliția Capitalei și Brigada Rutieră, pe perioada vizitei istorice a Papei Francisc la București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz