2020-02-26 19:00

Vlas, eliberată de instanţa care în iunie i-a respins cererea

 |  19:39

IoanaMaria Vlas, fost administrator al SOV Invest, condamnată la zece ani deînchisoare în dosarele FNI şi FNA, ar putea fi eliberată condiţionat. Decizia afost luată, ieri, de magistraţii Judecătoriei Ploieşti.

Latermenul de ieri, s-a judecat cererea Ioanei Maria Vlas prin care aceasta acontestat la Judecătoria Ploieşti decizia Comisiei de eliberări condiţionate dela Penitenciarul Târgşor, întrunită în 14 septembrie, comisie care a decis săamâne cu două luni eliberarea condiţionată a lui Vlas. Astfel, JudecătoriaPloieşti a admis, ieri, contestaţia formulată de Vlas împotrivaprocesului-verbal al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertatecondiţionată din cadrul Penitenciarului Târgşor. "Instanţa a constatatîndeplinite condiţiile dispoziţiilor articolului 60, alineat 2 din Codul penalşi a dispus punerea în libertate condiţionată a condamnatei", se arată îndecizia instanţei. Decizia Judecătoriei nu este definitivă, iar Parchetul aformulat recurs la Tribunalul Prahova.

LaTârgşor, de peste un an

IoanaMaria Vlas este încarcerată la Penitenciarul Târgşor din luna iunie 2009.

Comisiade liberări condiţionate de la această unitate de detenţie a luat în discuţie,în 14 septembrie, cazul Ioanei Mariei Vlas. Comisia a decis atunci ca IoanaMaria Vlas să rămână în arest, iar cererea acesteia urma să fie discutată dinnou peste două luni.

În4 iunie, cererea de liberare condiţionată a Ioanei Maria Vlas, fostadministrator al SOV Invest, condamnată la zece ani de închisoare în dosareleFNI şi FNA, a fost respinsă de Judecătoria Ploieşti ca neîntemeiată. Prima datăs-a discutat în luna mai despre posibilitatea liberării condiţionate înainte determen şi s-a făcut din oficiu în cadrul comisiei de la nivelul PenitenciaruluiTârgşor. Potrivit legii, deţinuţii cu vârste de peste 55 de ani şi care au deexecutat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia de liberarecondiţionată înainte de expirarea termenului pedepsei, dacă au efectuat otreime din pedeapsă, Ioana Maria Vlas îndeplinind aceste condiţii.

Întretimp, ea a câştigat premiul trei la Concursului Naţional de Creaţie Literară alpersoanelor private de libertate, intitulat "Poezie de puşcărie". "Tupilată-npatru colţuri/Aruncată-n câmp deschis/Zace comatos pârnaia/Între trezire şi vis", este un fragment dintr-o creaţie a sa.

În20 aprilie, instanţa Tribunalului Prahova a contopit cele două pedepse primiteîn dosarele FNI şi FNA, de zece, respectiv, opt ani de detenţie. În urmaadmiterii acestei cereri, Ioana Maria Vlas urmează să efectueze zece ani dedetenţie, din care se scad perioadele de arest preventiv şi de detenţie care aufost deja efectuate, între 28 martie 2003 şi 7 aprilie 2008, precum şi perioadade detenţie, care a început la data de 4 iunie 2009.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine