2020-02-28 15:01

Voiau să pună mâna, prin presiuni şi ameninţări pe un teren de un hectar în Capitală. Doi afacerişti bucureşteni, trimişi în judecată de DNA

 |  19:54
Voiau să pună mâna, prin presiuni şi ameninţări pe un teren de un hectar în Capitală. Doi afacerişti bucureşteni, trimişi în judecată de DNA

Procurorii Direcţiei NaţionaleAnticorupţie Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în arest preventiv, adoi administratori ai unei societăţi din Bucureşti, pe care îi acuză de traficde influenţă, după ce aceştia au vrut să preia, prin presiuni, drepturilelitigioase asupra unui teren de 10.000 de metri pătraţi.

Astfel, George Andrei Beja i-a solicitatunei persoane (denunţător în cauză) atât direct, cât şi prin intermediul luiConstantin Păunescu, în aprilie-mai 2010,cedarea drepturilor litigioasecu privire la un teren în suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, dinBucureşti, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurorii anticorupţie.

Mai mult, anchetatorii susţin cădrepturile litigioase urmau a fi valorificate financiar în favoarea unorpersoane presupus „influente”, care să intervină pentru soluţionarea favorabilăa unui dosar penal în care denunţătorul este cercetat pentru înşelăciune.

Contractul de cesiune a drepturilorlitigioase urma să se încheie la un preţ de 100.000 de euro, în realitate însă,denunţătorul neprimind vreo sumă de bani. În schimb, potrivit promisiuniiluiBejaşi a luiPăunescu, beneficiarii acestor drepturi, persoane cupresupusă influenţă asupra unor lucrători de poliţie din cadrul DirecţieiGenerale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare aFraudelor, respectiv procurori din cadrul Parchetului de pe lângă TribunalulBucureşti urmau să intervină astfel încât denunţătorul să nu fie trimis înjudecată.

La instrumentarea acestui dosar,procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Ministerului Admninistraţiei şiInternelor – Direcţia Generală Anticorupţie. Dosarul a fost trimis sprejudecare la Tribunalul Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine