2020-08-13 05:37

Voiculescu, la ÎCCJ unde se judecă cererea de strămutare a dosarului ICA

 |  09:52
Voiculescu, la ÎCCJ unde se judecă cererea de strămutare a dosarului ICA

Dan Voiculescu a ajuns vineri dimineaţa la ICCJ, unde judecătorii vor dezbate cerea de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) de la Curtea de Apel București la o altă instanță.

Instanța supremă a stabilit iniţial pentru 24 septembrie judecarea acestei cereri de strămutare, însă data a fost schimbată la cererea avocaților lui Voiculescu.

Apărătorii lui Dan Voiculescu au depus la ÎCCJ o cerere în care solicită ca dosarul privind privatizarea ICA să fie mutat de la Curtea de Apel București la o altă instanță.

Solicitarea vine după ce la termenul procesului din 1 iulie avocații lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea președintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o că este părtinitoare și au încercat de două ori să o recuze.

CAB a stabilit următorul termen al procesului ICA pe 4 august.

Fondatorul PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC "Bioprod" SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz