2019-12-05 21:22

VOT în Parlamentul European privind STATUL DE DREPT din România

 |  19:31
VOT în Parlamentul European privind STATUL DE DREPT din România

Parlamentul European ar urma să voteze pe 14 noiembrie, în cadrul plenarei de la Strasbourg, rezoluția privind statul de drept din România, potrivit proiectului de agendă publicat pe site-ul PE, după ce dezbaterea în acest sens a avut loc tot la Strasbourg pe 3 octombrie.

Dacă agenda se va confirma într-o viitoare ședință a liderilor grupurilor, moțiunea pentru adoptarea rezoluției se va vota miercuri, 14 noiembrie, la sesiunea de vot între orele 12.30-14.30. 

Textul rezoluției va fi redactat ulterior. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că adoptarea unei astfel de rezoluții cu privire la România de către PE, este neobişnuită, mai ales că vine cu o lună înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră."PE are dreptul să dezbată teme şi e dreptul lor să voteze rezoluţii. Am subliniat că prezenţa mea în PE nu avea legătură cu dezbatere aceea despre statul de drept în România. Am făcut declaraţii în România despre subiect. România este o democraţie funcţională şi respectă statul de drept, dar este o democraţie vie şi avem abordări despre care unii nu au opinie bună. Nu vreau să intru mai adânc în dezbaterile interne din România aici în PE. E extrem de neobişnuit pentru PE să dezbată şi să voteze o rezoluţie cu doar o lună înainte de a prelua preşedinţia Consiliului UE. Decizia aparţine PE",a spus Iohannis, notează Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-25Parerea ta...

ANONIM
25 Oct 2018

P.E trebui sa excluda psd din randul socialistilor europeni pe care i-a facut de rusine. Socialisii europeni au datoria sa inlature cangrena numita psd.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray