2019-10-23 18:26

VOTAT în Senat: ÎNCHISOARE la domiciliu pentru cei cu pedepse sub cinci ani

 |  20:52
VOTAT în Senat: ÎNCHISOARE la domiciliu pentru cei cu pedepse sub cinci ani

Senatul a adoptat mai multe modificări la Legea privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Una dintre cele mai controversate modificări ale legii este prevederea conform căreia persoanele condamnate la maxim 5 ani de închisoare pot executa pedeapsa la domiciliu, fără sistem electronic de supraveghere. Opoziția susține că această prevedere e cu dedicație pentru Liviu Dragnea, dat fiind că șeful PSD a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Proiectul legislativ a fost adoptat, cu amendamente, cu 102 voturi „pentru”, 14 voturi „împotrivă” și trei abțineri, notează stiripesurse.ro.

”Judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:a) nu are rapoarte de abateri disciplinare;b) are o pedeapsă care nu depășește 5 (cinci) ani.”, se arată în proiectul de lege.De asemenea, o altă modificare prevede că „în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni executarea pedepsei se realizează prin detenție la domiciliu, cu excepția persoanelor condamnate pentru fapte cu violență”, arată art. 38 din proiectul legislativ.

De asemenea, articolul 97 (2) a fost modificat astfel: „Liberarea condiționată se poate acorda și pentru persoanele condamante care execută pedeapsa în regim semideschis, deschis sau se află în executarea pedepsei prin detenție la domiciliu”.

Senatul este prima Cameră sesizată, decizia finală aparținând Camerei Deputaților.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-29Parerea ta...

UDREA IN COSTA RICA
29 Oct 2018

adica s-a legalizat JAFUL
COSTICA
30 Oct 2018

Cine fura o gaina va avea peste peste cinci ani de inchisoare . Cine fura milioane de euro sub 5 ani. Sa tot furi in Romanica. PACAT ...MARE PACAT ..Nu credeam ca vom ajunge la asa ceva, Am iesit in strada ca sa distrugem economia si sa lasam pe cei care fura bine sa stea in vile si piscine...
MĂI COSTICĂ...
31 Oct 2018

CUM SĂ NU FIE AȘA CÂND, CEI CARE CONDUC ȚARA ASTA, FIE NU SUNT ROMÂNI, FIE SUNT MASONI? Cum dracu să-l ții în politică ÎNCĂ...pe Tăriceanu DOAR pentru că-i mason și-i sprijinit de jivine asemenea lui, în sensul piramidei oculte? Camelia BOGDAN spunea că „87% dintre MAGISTRAȚI sunt membri ai Marii Loji MASONICE!” ȘI-ATUNCI, DE UNDE PÂNĂ UNDE DREPTATE?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray