2020-08-12 12:57

Weekend plin de accidente în România. Un poliţist a lovit mortal un bărbat, doi copii au fost loviţi de autobuz şi o maşină a fost „măturată” de un tren

 |  19:42
Weekend plin de accidente în România. Un poliţist a lovit mortal un bărbat, doi copii au fost loviţi de autobuz şi o maşină a fost „măturată” de un tren

Poliţistulclujean care a lovit mortal cu maşina, sâmbătă seară, un bărbat din satulbistriţean Baţa care traversa DN17 pe o trecere de pietoni, după care a fugitde la faţa locului, fiind ulterior reţinut, a fost arestat, duminică, de Curteade Apel Cluj, pentru 29 de zile. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj,Claudia Ilieş, a declarat că poliţistul a fost arestat de această instanţăpentru 29 de zile, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.Ilieş a spus că decizia poate fi atacată cu recurs în 24 de ore, acesta urmândsă fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Cluj, Gina Pop, a declarat, la rândul său, că GheorgheTomescu era angajat în Poliţie din 1993 şi a fost sancţionat de două ori pentruneîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Conform unor surse din rândulanchetatorilor, poliţistul, care după comiterea accidentului a fugit de la faţalocului, nu s-a predat cum se afirmase iniţial, ci a fost ridicat de oameniilegii de la locuinţa sa din municipiul Gherla. Potrivit acestora, poliţistul GheorgheTomescu a refuzat să sufle în fiolă, fiind dus la IML pentru recoltareaprobelor biologice. Conform aceloraşi surse, poliţistul le-a spusanchetatorilor că a consumat un pahar de vin înainte de a se urca la volan şică a fugit de la locul accidentului pentru că se adunase multă lume şi îi erafrică să rămână acolo.

Doi copii au fostloviţi de autobuz

Doicopii au fost loviţi, ieri, de un autobuz al liniei 139 a Regiei Autonome deTransport Bucureşti (RATB), în cartierul Ferentari, şoferul arătând că, dincauză că nu a văzut momentul impactului, nu a ştiut despre asta, motiv pentrucare şi-a continuat cursa, arată conducerea instituţiei. Potrivit purtătoruluide cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, accidentul a avut loc, ieri, în cartierulbucureştean Ferentari. În timp ce autobuzul rula regulamentar, doi copii auapărut de pe o străduţă laterală, şi au mers o bună bucată de drum, în paralelcu atobuzul între bordură şi vehicul. La un moment dat, cei doi copii au fostatinşi de colţul drepta spate al autobuzului şi proiectaţi pe carosabil, a spusoficialul RATB. Contactat de conducerea RATB, şoferul ar fi relatat că el nu avăzut momentul propriu-zis al impactului, astfel că neştiind despre acestincident şi-a continuat drumul. Cei doi copii au fost duşi la Clinica Budimexdin Capitală pentru investigaţii, iar Poliţia face verificări. Conducerea RATBa declanşat o anchetă internă în acest caz, precizând că va lua o hotărâre înprivinţa şoferului doar după ce va fi finalizată şi ancheta Poliţiei.

Logan izbit de untren

Şoferulunui autoturism Dacia Logan, lovită, ieri, la o trecere la nivel cu caleaferată, de un tren care circula pe ruta Zărneşti - Braşov, şi-a pierdut viaţa,iar alte trei persoane au fost rănite, transmite corespondentul Mediafax. Şoferula ignorat semnalele acustice şi luminoase la trecerea de cale ferată de laieşirea din Râşnov spre Zărneşti, nu s-a asigurat corespunzător, iar maşina afost lovită de un tren personal, a declarat agentul şef de poliţie Radu Petruş.În urma impactului, şoferul de 24 de ani a murit pe loc, iar fratele acestuia,în vârstă de 28 de ani, aflat în dreapta sa, a fost grav rănit şi transportatla Spitalul Judeţean Braşov. Alte două persoane aflate pe bancheta din spate,un tânăr de 22 de ani şi o femeie, au fost rănite uşor. Autoturismul a fosttârât de tren circa 200 de metri, la locul accidentului sosind patru ambulanţeSMURD şi mai multe echipaje de Poliţie. Pasagerii din trenul personal implicatîn accident, care circula dinspre Zărneşti spre Braşov, au fost preluaţi de unalt tren şi duşi la destinaţie. De asemenea, la locul accidentului a sosit şi olocomotivă pentru a tracta trenul implicat în accident, care a suferit avarii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz