2020-05-25 18:52

Zbor umanitar de urgenţă pentru transportul unui pacient român cu arsuri grave în Italia

 |  09:46
Zbor umanitar de urgenţă pentru transportul unui pacient român cu arsuri grave în Italia

O navă Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat, luni, un zbor umanitar de urgenţă pentru transportul unui pacient care a suferit arsuri pe 55 la sută din suprafaţa corpului. Pacientul a fost dus în Italia.

”Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze luni, 1 iulie, începând cu ora 6.30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti – Timişoara – Rimini, Italia, pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55 la sută din suprafaţa corpului”, a transmis, luni, Ministerul Apărării Naţionale.

Sursa citată a precizat că misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoş Tudose şi plutonierul asistent Elena Călin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine