2019-07-23 08:29

UPDATE. Zeci de magistraţi protestează ACUM pe treptele Curţii de Apel Bucureşti. Mesajul procurorului general Augustin Lazăr

 |  18:38
UPDATE. Zeci de magistraţi protestează ACUM pe treptele Curţii de Apel Bucureşti. Mesajul procurorului general Augustin Lazăr

Zeci de magistraţi din toată ţara protestează în aceste momente pe treptele Curţii de Apel Bucureşti. Principalele nemulţumiri vizate sunt ultimele modificări ale codurilor penale şi pachetul de legi ale justiţiei. Totodată, magistraţii prezenţi la protest susţin că ministrul Tudorel Toader nu este preocupat de condiţiile necesare actului de justiţie.

UPDATE 19.23. „Sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele! Procurorul general ne transmite faptul ca" justitia este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor in stat" ! Procurorul general se afla intr-o grava eroare, plasand justitia, una dintre cele trei puteri, in afara puterilor statului, deasupra acestora ! In ipoteza in care una dintre cele trei puteri isi incalca limitele constitutionale, echilibrul se restabileste de catre CCR, prin solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala ! In conditiile in care puterea judecatoreasca a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de inteles ca nu isi poate judeca propria cauza”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.

„Pentru o justiţie independentă”, „Respectul pentru justiţie nu e opţional”, „Respectarea avixului Comisiei de la Veneţia” sunt doar câteva dintre mesajele pe care le ţin magistraţii în mână.

„Justiţia este o putere independentă şi aşa trebuie să rămână. Din păcate, în ultimul an, s-au promovat proiecte de acte normative care încalcă standarde internaţionale. Este vorba despre mai multe avize ale Comisiei de la Veneţia cu privire la independenţa, imparţialitatea şi integritatea justiţiei. Justiţia română este considerată a fi sub asalt în momentul de faţă, politicienii ar trebui să înceteze orice atac referitor la statul paralel şi orice persoane care are semnale despre abuzuri comise de magistraţi, nu are decât să sesizeze Inspecţia Judiciară sau Parchetul General. Nu suntem mai paralel decât sunt ei. (...) S-a înfiinţat o secţie specială de anchetare penală a magistraţilor, ca şi când noi suntem problema din România cu cele mai multe infracţiuni. Această secţie trebuie să dispară”, a declarat judecătorul Cristi Danileţ, de la Cluj.

”Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea şi profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni şi influenţe exterioare, dând dovadă de o deosebită responsabilitate în apărarea, la standarde europene, a independenţei instituţiilor judiciare. Independenţa judecătorilor şi procurorilor nu este un privilegiu sau o prerogativă personală, ci reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiţia, ca una dintre puterile statului, prin instituţiile sale, este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor şi a corectitudinii relaţiei dintre stat şi cetăţeni. Magistraţii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei ca pe o garanţie pentru societate, fără de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratică, organizată pe principiile supremaţiei dreptului”, a fost mesajul procurorului general Augustin Lazăr.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-16Parerea ta...

ANONIM
16 Sep 2018

ASA LA TREBUIE . AU AMINAT DOSARELE DE HOTIE A LUI DRAGNEA , PINA IA TERMINAT EL
# CARE VS PE CARE
16 Sep 2018

Lipsa TRANSPARENŢEI și RĂSPUNTERI se finalizează AICI ....
ANONIM
16 Sep 2018

Dacă si camelia bogdan este magistrat ...m.am lămurit....ăștia nu cunosc legea ??? Oare nu ar fi trebuit să aibe autorizație??? SAU LEGEA SUNT EI ????.. SLUGI JEGOASE ....ASTA SUNT
ANONIM
16 Sep 2018

Dacă si camelia bogdan este magistrat ...m.am lămurit....ăștia nu cunosc legea ??? Oare nu ar fi trebuit să aibe autorizație??? SAU LEGEA SUNT EI ????.. SLUGI JEGOASE ....ASTA SUNT ....si culmea CRACANEL ii aplauda .....sictir ptr un astfel de procuror general.....cred ca ii cam tremura izmenele puturoase si murdare de pe el .....VINE EVALUAREA !!!!!!!
CIUMA ROSIE PORCINA
16 Sep 2018

toti ciumatii rosii trebuie bagati la puscarie
ANONIM
16 Sep 2018

Dar si Livia Stanciu este magistrat si se drogheaza si este partinitoareAugustin Lzar este Tractorist generalURA URA traiasca justitia lui lazar si al lui iohanus ura ura ,independenta ura ura
ANONIM
16 Sep 2018

aha , ati aminat dosarele la taranus , pina va mirlit el pe voi . mergeti la partid sa spalati podelele si sa ii lingeti opincile . ha , ha .
CIUMA ROSIE PORCINA
17 Sep 2018

mafiotii ciuma rosie trebuie sa dispara din peisaj
@CIUMA R....
17 Sep 2018

ALUPIGUS......
VIN OAMENI VERZI - ROSI .
17 Sep 2018

A-TI FRECAT TIPATU 10 ANI .... . ACUM TARANU TRACTORIST MAFIOT , DA AFARA 80 / 100 DINTRE VOI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray