2019-10-15 21:58

Zeci de OAMENI stau la coadă la CCR pentru a depune intervenţii scrise în care cer verificarea constituţionalităţii Codului de Procedură Penală

 |  14:04
Zeci de OAMENI stau la coadă la CCR pentru a depune intervenţii scrise în care cer verificarea constituţionalităţii Codului de Procedură Penală

Zeci de persoane s-au aşezat, joi la prând, stau la coadă la sediul Curţii Constituţionale (CCR) pentru a depune intervenţii scrise în care cer verificarea constituţionalităţii Codului de Procedură Penală.

Apelul pentru acest demers a fost făcut printr-un eveniment anunţat pe Facebook, intitulat ”Stăm la coadă pentru Democraţie, la CCR”, scrie News.ro.

”Stăm la coadă pentru Democraţie? Ne dăm întâlnire joi, de la ora 12:00 la sediul CCR (Palatul Parlamentului, Intrarea B1, Bucureşti, Calea 13 Septembrie nr. 2, sector 5), în încercarea de a salva democraţia. Am cercetat în amănunt ce instrumente democratice ne stau la dispoziţie pentru a combate modificările Codului de Procedură Penală. Amicus Curiae (prieten al curţii) este o intervenţie scrisă, pe care oricine o poate adresa Curţii Constituţionale. Prin acest instrument juridic, le putem solicita să verifice constituţionalitatea legilor în dezbatere. Am redactat o astfel de intervenţie în colaborare cu specialişti în drept. Sute de persoane au trimis deja prin fax sau poştă textul Amicus Curiae. (Am aflat că faxul de la CCR a rămas vineri fără toner). Ne-am propus să facem mai mult decât atât. Mergem să depunem şi personal documentul la sediul Instituţiei. Va fi pentru prima dată când se face coadă la uşa CCR, haide să ne asigurăm că o să fie una lungă de tot”, precizează organizatorii.

Curtea Constituţională ar urma să discute joi ultima sesizare a preşedintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Legea a fost respinsă trei ori de Parlament în forma trimisă de şeful statului la reexaminare şi a fost contestată la CCR atât de către Klaus Iohannis, cât şi de PNL şi USR, sesizările acestora fiind respinse. Marţi, Iohannis i-a trimis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, împreună cu sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prin care solicită ca sesizările să fie discutate după ce se pronunţă Comisia de la Veneţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-12Parerea ta...

NEGRO
12 Iul 2018

Sa-i vedem acum pe numitii: Valer Dorneanu, mare sindicalist ceausist (stipendiat de PSD), Marian Enache (imbuibat PSD), Mona Maria Pivniceru (PSD), Simona Maya Teodoroiu (PSD), Petre Lazaroiu- Ceausescu (tradator PDL) si tovarasul Varga Attila (UDMR-Viktor Orban) cum se strofoca sa-si puna neuronii la contributie. Ca studii juridice nu prea au. Ce cauta dumnealor in fruntea statului liber, Romania? Cu ce scop manânca ei, banii celor ce i-au pus acolo sa vegheze la dreapta cumpanire a dreptatii? Cu ce scop s-au vandut ei pohtelor oligarhilor PSD-ALDE-UDMR? Nu si-au batut joc ei joc de tara, de noi toti, dar si de ei insisi cand si-au dat cinstea si probitatea profesionala fara drept de apel infractorilor de drept comun? Sa-i vedem cum se mai gudură pe la institutiile internationale integre, cum ca vai! suntem asaltati, suntem criticati, suntem adusi cu picioarele pe pamant! Dar noi pluteam in cerurile ignorantei si ale puterii nemasurate! Domnilor ex-juristi, domnilor mercenari vanduti infractorilor, v-ati usurat pe propria meserie, pe propria constiinta, ati devenit nulitatile care erati inainte de numire! Acestia sunteti domnilor susnumiti! Sa nu cereti mai mult decat stipendiile PSD-iste (sa va stea-n gat!) ca nu vi se va mai da! Veti fi huliti cate zile veti avea ca v-ati vandut meseria pentru un pumn de arginti! Asa sa va bata Dumnezeu!
ANONIM
12 Iul 2018

''PUMN DE ARGINTI'' ??!!mi se pare ca nu un pumn de arginti ,ci mii de euroi ati primit voi de la Soros ul vostru ca sa va balacariti si sa criticati si sa spuneti ca albul e negru si sa tipati sa va vaicariti sa va dati in stamba sa va faceti de ras DE RASul curului
APOLITIC
13 Iul 2018

Felicitari acestor oameni care isi sacrifica timpul pentru a nu lasa mafia psd-alde-udmr sa transforme Romania intr-o tara a infractorilor, violatorilor si criminalilor dupa chipul si asemanarea ciumatilor rosii. De un an si jumatate aceasta hoarda salbatica de lichele bolsevice distrug sistematic actul de justitie pentru a salva un gunoi politic (drak-nea )de rigorile legii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray