2019-10-15 17:09

Zeci de persoane spitalizate, după ce clubul Bamboo din Tei s-a făcut SCRUM

 |  08:00
Zeci de persoane spitalizate, după ce clubul Bamboo din Tei s-a făcut SCRUM

Clubul Bamboo, din Capitală (zona Lacul Tei) a ars azi noapte, în întregime, conform pompierilor. Din fericire, se pare că toți cei din local au scăpat cu viață, dar zeci de persoane intoxicate cu fum au fost transportate la spitale, una aflându-se în stare gravă, fiind intubată. Numărul exact al răniților nu este cunoscut, el variind, în funcție de sursă, între 27 și 40.

ACTUALIZARE 2 (ora 14.10): Peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste șase ore, pentru stingerea incendiului. Un număr de 44 de persoane au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital, doar 5 mai sunt internate, informează Agerpres.

ACTUALIZARE: La ora 8:15, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineaţă că incendiul de la clubul Bamboo nu se mai desfăşoară, dar că mai există câteva puncte care mocnesc, asupra cărora pompierii intervin în continuare. "La acest moment, echipele de pompieri se reduc de la 26 la 14 maşini, care vor rămâne şi vor continua acţiunea, aici, care s-ar putea să dureze câteva ore, până este totul evaluat. Incendiul nu se mai desfăşoară. Mai sunt câteva puncte care mocnesc şi pe care pompierii le sting", a afirmat şeful DSU. 

El a mai spus că la locul incendiului vor rămâne trei echipaje de prim ajutor şi o maşină de terapie intensivă, "mai mult în sprijinul pompierilor care se află la intervenţie". Arafat a precizat că starea de sănătate a tinerei care era intubată şi ventilată la Spitalul Floreasca din cauza intoxicaţiei cu fum este mai bine. "Acum a fost scoasă de pe aparate, este conştientă, în stare bună", a afirmat Arafat. Potrivit ultimelor informaţii prezentate de Raed Arafat, s-ar mai afla internate în spitalele bucureştene mai puţin de zece persoane aduse de la clubul Bamboo.

Cercetările în cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliţiei Capitalei, informează Biroul de presă al DGPMB.

Știrea inițială 

Martorii spun că focul a izbucnit brusc, ca la Colectiv. Nu se știe ce a cauzat focul, însă, conform unor clienți intervievați de Digi 24, în club se fuma, în pofida interdicției legale.

Incendiul a cuprins o suprafață de 2.500 - 3.000 de metri pătrați.

ISU București-Ilfov a activat Planul Roșu de intervinție, iar conform Agerpres, la fața locului au fost deplasate peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea, fiind alertați inclusiv pompierii din turele libere.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că s-a intervenit inclusiv cu echipe de căutare pe Lacul Tei, fiindcă au existat informații că unele persoane s-au aruncat în apa rece. Dar, nu a fost nicio victimă intrată în șoc hipotermic.

„Situația este sub control, clădirea este prăbușită, într-adevăr, dar mai sunt focare, colegii se luptă contra lor și incendiul putem să zicem că este controlat. Echipele medicale de intervenție o mare parte le-am trimis înapoi la stații, din serviciul de ambulanță și SMURD au rămas câteva echipaje aici numai pentru sprijin. Și colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor care sunt la fața locului”, a afirmat Arafat, într-o declarație de presă susținută în jurul orei 7,00.

Arafat subliniază că până când nu va verificată toată zona incendiului după stingerea completă a acestuia, nu se va putea afirma că nu au fost victime decedate, care nu s-au putut evacua din incinta în flăcări.

„Până nu vom verifica toată zona, nu vom zice că nu sunt victime. Deci nu avem de unde să știm. E posibil să fie persoane care au fost surprinse acolo. Când se verifică totul în cursul zilei de astăzi, poate chiar și mâine, pentru că va dura mult până este verificată clădirea complet, atunci o să spunem într-adevăr că nu este nicio victimă surprinsă înăuntru”, a mai spus șeful DSU.

Răniții au fost transportați la spitalele Sf. Pantelimon, Floreasca (inclusiv persoana intubată), Universitar și Colentina.

Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, realimentarea fiind estimată în jurul orei 7:30.

Potrivit reprezentanților companiei E-Distribuție Muntenia, sunt afectați, printre alții, consumatorii din zonele Șoseaua Colentina, Str Doamna Ghica, Strada Teofil, Str Bujorul Alb, Str Comarnic, Str Gheorghe Țițeica, Str Grigore Moisil, Strada Plumbuita și străzile adiacente etc.

Știre în curs de actualizare


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-21

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Incendiu puternic în Capitală, la o clădire lângă clubul Bamboo

Culisele măcelului din Bamboo

Neculai Onţanu a început campania electorală în fiţe, la Bamboo – VIDEO

Generaţia Bamboo. Viitorii lideri ai ţării, recrutaţi direct din cluburile de fiţe

UPDATE. Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost reţinut. Vameşul „piţiponc”, din Bamboo la DNA. Şi Preşedinţia a fost informată despre un scandal petrecut pe 1 februarie la Vama Ploieşti

Vedeta NBA Mario Bennett, bătută de bodyguarzii Clubului Bamboo, la concertul lui Ja Rule
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray