2020-02-28 12:23

Zeci de angajaţi ai Spitalului de Pediatrie Piteşti au protestat nemulţumiţi de reducerea sporurilor

 |  19:03
Zeci de angajaţi ai Spitalului de Pediatrie Piteşti au protestat nemulţumiţi de reducerea sporurilor

Aproximativ30 de angajaţi de la compartimentul de recuperare medicală fizică şibalneologie din cadrul Spitalului de Pediatrie din Piteşti au protestat, ieri,nemulţumiţi pentru că, de la 1 martie, sporul pentru condiţii deosebite a fostredus cu până la 60 la sută.

Potrivitmanagerului Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Florina Gheorghe, sporurile aufost diminuate începând cu 1 martie, întrucât compartimentul de recuperaremedicală fizică şi balneologie nu are în titulatură şi activitatea derecuperare neuropsihomotorie care să le dea dreptul angajaţilor să fieîncadraţi în anexa 2 de salarizare, transmite corespondentul Mediafax."Protestul de astăzi (n.r. - miercuri) nu cred că este potrivit,salariaţii ar trebui să dea dovadă de mai multă răbdare, puteau să mai aştepte.Noi am făcut deja demersurile şi acum aşteptăm rezultatul. Primisem aviz favorabilde la Consiliul Judeţean şi acum aşteptăm un răspuns de la MinisterulSănătăţii. Ministerul Sănătăţii a cerut schimbarea încadrării salariale aangajaţilor din anexa 2 în anexa 3, potrivit noii legi. Oamenii nu mai primescsporuri pentru condiţii deosebite, fiindcă în titulatura compartimentului nuapare activitatea de recuperare neuropsihomotorie", a spus FlorinaGheorghe.

Conformsursei citate, sporurile au fost diminuate de la începutul lunii martie cu 60,respectiv 45 de procente, mai precis de la 75 la 15 la sută din salariu, pentrucei care îşi desfăşoară activitatea în secţie şi de la 50 la 5 la sută dinsalariu, pentru angajaţii din cabinetele medicale.

Salariaţiisunt revoltaţi şi spun că reducerea este ilegală, deoarece activitateacompartimentului este în proporţie de 80-85 la sută de recuparareneuropsihomotorie, iar, în consecinţă, trebuie ca această activitate să fiespecificată şi în titulatură.

Eiau cerut ajutorul reprezentanţilor Sindicatului "Sanitas" Argeş, careau început demersurile de schimbare a denumirii compartimentului, astfel încâtsporul pe care îl primeau până acum şase luni să le fie din nou acordat."Trebuie schimbată titulatura, iar sporurile să fie date din nouoamenilor. Este perfect legal, ilegal este ce se întâmplă acum. În acest sens,pentru modificarea titulaturii, am depus memorii la Direcţia de SănătatePublică Argeş, la Consiliul Judeţean Argeş şi la Ministerul Sănătăţii, iar acumaşteptăm răspuns, cât mai rapid, fiindcă aşa nu se mai poate continua. Oameniisunt hotărâţi ca începând de mâine să nu-i mai primească pe copii la tratamentşi pentru internare şi să-i orienteze spre alte clinici particulare", adeclarat Adriana Rădulescu de la Sindicatul "Sanitas" Argeş.

AngajaţiiSpitalului de Pediatrie din Piteşti spun că sunt hotărâţi să întrerupă muncadacă nu vor primi un răspuns favorabil la memoriul lor prin care solicităcompletarea titulaturii compartimentului cu activitatea de "recuperareneuropsihomotorie", iar oprirea activităţii, susţin ei este o decizie lacare subscriu toţi salariaţii instituţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine