2019-10-18 05:12

ZEGREAN: Nu cred că se va ajunge să fie declarat conflict constituţional între preşedinte şi premier

 |  19:02
ZEGREAN: Nu cred că se va ajunge să fie declarat conflict constituţional între preşedinte şi premier

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR), a declarat vineri, referitor la sesizarea lui Klaus Iohannis cu privire la conflictul cu premierul, că nu crede că se va ajunge să fie declarat conflict juridic de natură constituţională. Însă era ”normal” ca premierul să-l informeze pe şeful statului că pleacă în concediu, a precizat Augustin Zegrean.

Augustin Zegrean a declarat, vineri, la Digi 24, comentând sesizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la un eventual conflict de interese cu premierul, că nu crede că este un subiect de drept constituţional.

”Eu nu pot să spun dacă este sau nu conflict, asta or să spună judecătorii Curţii Constituţionale când vor judeca această solicitare. (...) Cineva trebuie să semneze actele în locul ei şi să intervină dacă este nevoie. Ar trebui să colaboreze şi să se anunţe unul pe altul. Normal era ca primul-ministru să-l informeze pe preşedinte. Nu este normal ca preşedintele să afle din presă că primul-ministru a plecat în concediu. Nu este în regulă”, a spus Augustin Zegrean.

Acesta a afirmat că, dacă CCR va stabili că a existat un conflict de interese, actele semnate de Paul Stănescu ar putea fi declarate nule.

”Eu nu cred că se va ajunge până acolo. Este un subiect de vacanţă, nu cred că este un subiect de drept constituţional acesta. Nu cred că se va ajunge să fie declarat conflict juridic de natură constituţională. La ce ar duce asta? La nimic”, a mai spus Zegrean care a precizat că acesta este rolul vicepremierului de a înlocui premierul când pleacă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre prim-ministru României şi Preşedintele României, şeful statului contestând desemnarea lui Paul Stănescu pentru conducerea operativă a Guvernului pe durata absenţei Vioricăi Dăncilă.

Curtea Constituţională (CCR) a stabilit pentru 14 august termenul de transmitere a punctelor de vedere de către părţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-03Parerea ta...

ANONIM
03 Aug 2018

DAR LA CEILALTI PRIM MINISTRI CAND AU PLECAT IN CONCEDIU A FOST NORMAL SA NU SE INVOIASCA?UITE-L MAI NEMERNICU SPUNE CA MERGE IN GERMANIA SI EL E IN CEVA INSULE SPANIOLE IAR NATIUNEA AFLA UNDE E DE FAPT PLAVANUL DINTR-O FOTOGRAFIE FACUTA DE O ROMANCA CE L-A RECUNOSCUT- ASTA-I NEGRU IN CERUL GURII SPERAM SA CRAPE DE LA ATATA RAUTATE SI URA IMPOTRIVA ROMANILOR -CE ZACE IN EL
ANONIM
03 Aug 2018

Are sămânță de nazist....probabil este si el facut in eprubetă din sperma congelata de la H....dar ca el se duce la BPN - Pnl este corect...legal de cand face el politica pe scaunul de la COTROCENI..cand s.a dus in Madeira pe cine a anunțat...la el se poate dar PM (căreia îi tot cere demisia ) nu poate ....CRAPAde ciuda ...
BOU DE ANONIM
03 Aug 2018

sug1 p5d
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Hai cu decizia politică Președintele CCR Augustin Zegrean e de părere că modificarea legislației electorale în sensul reintroducerii celor două tururi la alegerea primarilor ar fi posibilă. În opinia lui se poate face și cu mai puțin de un an înaintea scrutinului, pentru că recomandarea Comisiei de la Veneția este doar o recomandare. Zegrean a spus apăsat că este nevoie doar de o decizie politică în acest sens și legea poate fi modificată
20 Ian 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray