2020-08-10 18:58

Zi decisivă pentru KOVESI, la Bruxelles. Consiliul UE decide dacă o susține sau nu pentru poziția de procuror-șef european. Premierul DĂNCILĂ a anunțat deja că Guvernul de la București va vota împotrivă

 |  11:30
Zi decisivă pentru KOVESI, la Bruxelles. Consiliul UE decide dacă o susține sau nu pentru poziția de procuror-șef european. Premierul DĂNCILĂ a anunțat deja că Guvernul de la București va vota împotrivă

Prima negociere între reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-şef european a avut loc, marţi, iar joi este programată următoarea discuţie în cadrul Consiliului UE, fiind aşteptată o decizie în favoarea Laurei Codruţa Kovesi, informează News.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi. Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a anunţat marţi că, joi, Consiliul Uniunii Europene va discuta din nou subiectul şi se poate să avem o decizie.

„Dacă va exista o decizie joi, cu siguranţă va fi favorabilă candidatei noastre. După alegerile europarlamentare, a existat în Consiliu o dinamică favorabilă candidatei noastre, după cum am anticipat încă din luna aprilie”, a mai anunţat Mureşan.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri seară că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european. 

„Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie", afirmă Dăncilă.

Aceasta deşi liderul Renew Europe, Dacian Cioloş, unul dintre principalii susţinători ai Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European, a declarat, miercuri, pentru G4Media.ro, că din informaţiile pe care le deţine „de la nivel înalt din Guvern”, ar exista o susţinere la această oră pentru fosta şefă a DNA din partea Executivului de la Bucureşti.

Consiliul UE, care se va reuni în formatul COREPER (ambasadorii statelor membre), ar urma să decidă joi cine va fi propunerea consiliului pentru poziţia de şef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi este susţinută de către Parlamentul European, iar francezul Jean-Francois Bohnert de către Consiliu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz