2020-02-18 04:00

Ziua de 10 august 2018 o bântuie pe Carmen Dan: Sper să nu se mai repete

 |  17:53
Ziua de 10 august 2018 o bântuie pe Carmen Dan: Sper să nu se mai repete

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, nu poate uita ziua de 10 august 2018, cea a protestului de amploare din Piaţa Victoriei. Minsitrul e de p[rere că momentul este unul din care pot fi trase "învăţăminte" atât de către Jandarmerie, cât şi de protestatari, astfel încât acesta să nu se mai repete, scrie Agerpres.

"Momentul 10 august este un moment de referinţă, dar aş vrea să acordăm prioritate instituţiilor competente care trebuie să finalizeze anchetele penale care sunt în desfăşurare. Aş vrea să privim acest moment ca unul de unde ne putem trage învăţăminte, un moment din care putem învăţa lecţii. Şi lecţiile să ştiţi că trebuie extrase şi în ceea ce priveşte Jandarmeria Română, dar şi în ceea ce priveşte liderii organizaţiilor civice sau protestatarii paşnici. Şi, dacă mă refer la Jandarmerie, le-am spus şi astăzi că îmi doresc ca momentul 10 august să nu se repete", a declarat Carmen Dan, cu ocazia ceremoniei prilejuită de plecarea a 17 jandarmi români într-o misiune în Afganistan.  "Cred că trebuie să fie o lecţie şi pentru organizatorii acţiunilor civice, pentru că toată lumea trebuie să înţeleagă că există o limită şi o barieră peste care nicio forţă de aplicare a legii nu poate trece. Şi acea barieră este dată de echilibrul care ar trebui să existe între o manifestare publică paşnică şi o manifestare care presupune agresiune şi violenţă, iar bariera este tocmai această violenţă", a mai spus Carmen Dan.  "Mi-aş dori să tragă învăţăminte şi cei care protestează paşnic şi poate că aici trebuie să dezvoltăm şi noi mai bine componenta de comunicare, pentru că un cetăţean care protestează paşnic trebuie să înveţe să se delimiteze de orice manifestare care presupune agresiune sau violenţă", a afirmat Dan.  "Ce vreau să se reţină este că o acţiune individuală trebuie dovedită şi eu sunt prima care susţine că cei care au greşit, din partea Jandarmeriei, şi au săvârşit un abuz (...) trebuie sancţionaţi ca atare. Însă, dacă trebuie să vorbim despre fapte, până în acest moment avem 20 de persoane trimise în judecată care nu sunt din rândul Jandarmeriei, sunt din rândul manifestanţilor. De asta spuneam că ar trebui să privim acest moment ca un moment din care trebuie să extragem învăţăminte, chiar şi în ceea ce priveşte acţiunea Jandarmeriei, pentru că orice acţiune individuală a jandarmilor se repercutează, inclusiv în planul imaginii publice, în ceea ce înseamnă abordarea integrală a misiunii jandarmilor care, repet, a fost o misiune de restabilire, o misiune care s-a desfăşurat în conformitate cu normele militare de care jandarmii trebuie să ţină cont şi care există şi funcţionează în orice stat democratic", a mai declarat ministrul de Interne.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-26Parerea ta...

ANONIM
26 Feb 2019

Locul javrelor din mafia psd-alde-udmr-MINORITATI ESTE LA PUSCARIE. G.I.O draknea va sfârsi la Târgoviste ca stramosul lor nea nicu. he , he , he , ....!!!!!!
NEGRO
26 Feb 2019

Cat va mai sta aceasta otreapa in fruntea Ministerului de Interne a Romaniei? Oare nu se gandeste ca sarabanda nebuniilor puterii de-o clipa va avea si un sfarsit? Si mai ales un decont? Au trecut doi ani de haos in finante, in economie, iar justitia este toata in strada! Ce vrea mai mult? Cica l-ar aduce pe Guita GRU din Tara surora si prietena ingenuncheata de spionul rus devenit panslavist mondial, taica Putin. Dar nu sa-l pedepseasca. Ci sa-l puna sa toarne in sfanta lege bolsevica. Acum cand justitia e la pamant. Iar Gaga-Limba-Lata de la Injustitie bombane pe la televiziuni aservite ca pune mici catene Ordonantei 7 din 2019, rod al mintii sale bolnave... Ati cam imbulinat-o ticalosilor, tocmai acum, cand ati fi putut chiar sa existati in cele cateva luni ale presedintiei rotative. Dar maimutele cu cat se urca mai sus in pom, cu atat mai bine isi arata...curul!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine