2020-01-26 16:45

Ziua Europei, sărbătorită la Hanoi cu degustare de băuturi tradiționale românești

 |  15:16
Ziua Europei, sărbătorită la Hanoi cu degustare de băuturi tradiționale românești

Recent, a avut loc la Hanoi evenimentul de prezentare și degustare a produselor Alexandrion, derulat sub titlul „The Traditional Romanian Drinks”, eveniment circumscris Zilei Europei, sărbătorită și în capitala Vietnamului.

Organizat de Ambasada României la Hanoi, în parteneriat cu Alexandrion Group Romania, cu ocazia aniversarii a 68 de ani de relații diplomatice Romania-Vietnam (1950-2018) și a marcării Zilei Europei, la Hotel Melia din Hanoi, evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 50 de persoane, printre care membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai MAE vietnamez, ai Camerei de Comerț pentru Estul și Centrul Europei din Vietnam, ai autorităților locale, ai mediului de afaceri, presei vietnameze specializate și comunității vietnameze care a studiat în Romania. Evenimentul „The Traditional Romanian Drinks” a fost deschis de șeful misiunii diplomatice a României la Hanoi, Excelența Sa dl. Valeriu Arteni, și de vicepreședintele Alexandrion Group,  Stelios Savva.

În discursul său de la eveniment, ambasadorul Valeriu Arteni a declarat că Vietnamul este un partener important al României în Asia de Sud-Est și speră să se dezvolte cooperarea dintre cele două țări în multe domenii speciale, cum ar fi cel economic, comercial și de investiții, în concordanță cu nevoile potențiale și reale.

În cadrul evenimentului „The Traditional Romanian Drinks” au fost degustate, într-un cadru festiv, produsele grupului Alexandrion - lichioruri, țuică de prune și mere, precum și celebrul brandy Brâncoveanu, toate captând atenția celor prezenți atât prin gustul deosebit, cât și printr-o prezentare pe măsură. Oaspeții au fost impresionați de aromele noi, unice din băuturile tradiționale românești - făcute din sucuri de fructe fermentate. Majoritatea oaspeților vietnamezi au spus că aceste produse sunt potrivite pentru bucătăria vietnameză. Evenimentul se înscrie într-o  serie mai amplă de acțiuni organizate de  către Ambasada României la Hanoi, cu scopul promovării pe piața vietnameză, a produselor tradiționale românești.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine