2019-10-22 09:07

ZIUA UNIRII: Paradă militară, ceremonii religioase, muzică populară, plăcinte şi vin fiert

 |  08:45
ZIUA UNIRII: Paradă militară, ceremonii religioase, muzică populară, plăcinte şi vin fiert

P24

Ministerul Apărării Naţionale organizează ceremonii militare şi religioase dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. Vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, la ora 9:30, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe Dealul Patriarhiei Române. Preşedintele şi primul ministru nu au confirmat participarea.

La Iaşi, ceremonia militară se va desfăşura de la ora 11:00, la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, din Piaţa Unirii, iar la ora 12,30 va avea loc un Te Deum la mormântul domnitorului, de la Biserica Trei Ierarhi. În Focşani, de la ora 16:00, în Piaţa Unirii vor avea loc o ceremonie militară şi religioasă, un moment artistic evocator şi defilarea Gărzii de Onoare formate din militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul". La evenimentele de la Iaşi şi Focşani şi-a anunţat participarea ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş. După ceremoniile de la Iaşi, participanţii vor ptomi plăcinte şi vin fiert. La manifestări sunt aşteptaţi câteva mii de ieşeni, însă până duminică la prânz niciun lider politic naţional nu confirmase prezenţa la evenimentele de la Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei ieşene, preşedintele Klaus Iohannis nu va ajunge pe 24 Ianuarie la Iaşi, întrucât are alt program. Invitaţii au fost trimise de către municipalitate şi la guvern, însă nu există vreo confirmare oficială că premierul va veni la manifestările dedicate Zilei Unirii.

Un grup de sportivi va duce steagul României din Bucureşti în Piaţa Unirii din centrul Iaşiului. Călătorii Trenului Uniri vor merge în Piaţa Unirii, unde vor participa la manifestări şi se vor prinde în Hora Unirii.

Trenul Unirii va pleca, în Ziua Unirii, la ora 05:50 din Gara de Nord Bucureşti spre Iaşi, unde va ajunge la 11:55. Trenul va opri la Ploieşti Sud (ora 06:28), Buzău (07:32), Focşani (08:39), Tecuci (09:19), Bârlad (10:15), Vaslui (10:54) şi Bârnova (11:34). Trenul va pleca apoi de la Iaşi la ora 16.50 şi va ajunge în Bucureşti la 23.00.

Pe tot parcursul zilei de 24 Ianuarie, Palatul Culturii din Iaşi va putea fi vizitat gratuit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray