2020-07-07 16:08

ZIUA Z pentru DRAGNEA. Judecătorii de la ÎCCJ sunt așteptați să anunțe SENTINȚA definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

 |  07:27
 ZIUA Z pentru DRAGNEA. Judecătorii de la ÎCCJ sunt așteptați să anunțe SENTINȚA definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

Pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC), în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu, fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare este aşteptată luni. DNA a cerut o pedeapsă mai mare, orientată spre medie, informează News.ro.

Decizia de a amâna pronunţarea a fost luată în urmă cu o săptămână de judecătorii ÎCCJ, după o zi în care DNA şi-a retras cererea prin care a ridicat două excepţii de neconstituţionalitate, iar avocaţii liderului PSD au ridicat mai multe excepţii de neconstituţionalitate, solicitând amânarea procesului. Dragnea nu a fost prezent la termenul de luni, el fiind aşteptat la sediul Instanţei Supreme de un grup de susţinători.

Adrian Toni Neacşu, unul dintre avocaţii din procesul liderului PSD, declara, la termenul precedent, că este puţin probabil ca instanţa de judecată să se pronunţe înainte de soluţia CCR privind completurile de trei judecători. Toni Neacşu susţinea că, dacă se dă o soluţie în dosar înainte ca CCR să se pronunţe, decizia Curţii Constituţionale nu va mai putea influenţa în niciun fel decizia instanţei deja definitivă. Luni, CCR a amânat decizia pentru 5 iunie şi, tot luni, Toni Neacşu a cerut amânarea procesului după această dată.

După o pauză pentru a analiza cererea de amânare şi excepţiile invocate, instanţa a decis continuarea procesului.

DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond.

Joi, Dragnea afirma că judecătorii care urmează să se pronunţe în dosarul său sunt supuşi unor presiuni inimaginabile, iar dacă aceştia rezistă presiunilor, cu siguranţă va fi achitat.

Liderul PSD a mai spus că primul complet, care l-a condamnat în prima instanţă, „nu există oficial”.

„Am vorbit cu avocaţii: primul complet care m-a condamnat nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă în spate o hotărâre a Colegiului de conducere, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există, adică a plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător care, sigur, a şi susţinut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume”, a afirmat Dragnea.

„Sunt complet nevinovat, nu mai vorbesc că e o speţă ruşinoasă. Dacă judecătorii sunt lăsaţi liberi, o să fiu achitat, dacă nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila”, a declarat de asemenea liderul PSD.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-27Parerea ta...

DIDI
27 Mai 2019

PAI CE FACUSI MA NENE MA, (ca s-o citez pe Olguta Vailescu) ? CE FACUSI MAI DOMNU DRAGNEA ? AI DE STEAUA TAAAAAA.
NEGRO
27 Mai 2019

Daca judecatorii ICCJ au coloana vertebrala si nu se lasa intimidati de sectia pentru anchetarea magistratilor, sau de umbra lui Dragnea dupa ultimele alegeri, il vor trimite pe oligarh acolo unde trebuie. Daca insa se ascund in umbra asteptarii rezolutiei Curtii Constitutionale politizate, trag inca o amanare si continua sa se compromita. Dar chiar si asa, pana la urma, ipochimenul trebuie sa plateasca. Acum sau mai tarziu. Domnule Dragnea, faptele reprobabile, savarsite chiar de acolo de sus, nu se pot sterge cu buretele. Ati fost prost informat. E mai bine de dumneata acum ca romanii pe care ai incercat sa-i duci cu morcovul si bata te-au tras de pulpana. Fa-ti pedeapsa cu demnitate si vei fi respectat. Daca tot te ascunzi, punand in continuare Romania la mezat nu vei mai fi iertat nici in lumea de dincolo. Asta e roata vietii. Chiar daca dumneata te-ai crezut pentru cateva clipe, acolo, sus, nemuritor si rece! Vorba pupilei dumitale nevarstince: Fii barbat, odata!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz