2019-12-12 13:57

CONFERINŢELE PUTEREA. Constantin Niţă: Sectorul cărbunelui în România are nevoie de investiţii de două miliarde de euro pentru modernizări

 |  12:50
CONFERINŢELE PUTEREA. Constantin Niţă: Sectorul cărbunelui în România are nevoie de investiţii de două miliarde de euro pentru modernizări

La conferinţa “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat că necesarul de investiţii pentru modernizarea sectorului de cărbune din România se ridică la două miliarde de euro.

"Cu două miliarde de euro am putea să modernizăm tot ceea ce înseamnă centrale termice în România. La acestea se adaugă şi proiectul de un miliard de euro pentru un grup nou de 600 de MW la Rovinari, pentru care şi-au exprimat interesul investitorii chinezi', a spus Niţă în cadrul conferinţei “Cărbunele trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.

  Citeşte şi:

 

Potrivit lui Constantin Niţă, Departamentul pentru Energie nu a renunţat la planul de reorganizare a sectorului producţiei de energie în mai multe companii care să utilizeze un mix de resurse energetice.

"Nu am renunţat şi n-o să renunţ niciodată la mixul energetic', a subliniat Constantin Niţă, întrebat care sunt planurile sale în acest sens, la conferinţa “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.

Constantin Niţă a mai spus că legea holdingului, un act normativ aşteptat de mai mulţi ani, ar putea fi aprobat de Parlament până la finele lunii februarie.

"Crearea mixului energetic este o variantă. Mai am şi alte variante, dar o să vi le spun la momentul oportun', a adăugat Constantin Niţă în cadrul conferinţei “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-02-12

GALERIE MEDIAIn legatura cu acest articol...

CONFERINŢELE PUTEREA. Modernizarea sectorului de cărbune necesită investiţii de 2 miliarde de euro
Parerea ta...

ZORROZ
18 Ian 2014

Bai nene,pai ce facem acum ,ne-ati "dus de nas "pana acum ca trebuie distrus ,restructurat sistemul minier ,cand minerii cereau salarii decente si erau condusi de un roman MIRON COSMA si acum veniti cu asemenea vrajeli cum ca ......trebuiesc 2 mild.euro pentru modernizarea sectorului de carbune !...este normal ca bani NU se gasesc ,ca sant in conturile celor care au furat aceasta tara !....de acolo luati bani fratilor ,nu-i mai lasati sa "huzureasca" in libertate !!....un pensionar care NU era de acord cand se restructura sectorul de carbune ,cu ani in urma !....
NICOLAE
19 Ian 2014

LIpsa unei starategii energetice creaza asemenea zapaceli . A fost Ciorbea ,a inchis minele si a trcut 16000 la soaj . apopos, pentru restucturare banii ii da Ciorbea ,,ca tot le stie pe toate !"?Cum ramane cu raspunderea solidara a guvernelor . Acum apare NITA , alt expert in energie ! Propune ,,ciorbe" energetice ,adica , amesteca 2 companii ,o companie cu pierderi cu una profitabila iar sefi ii pune pe cei dela compania cu pierderi ! Motivul ,, sant membrii nostii de partid !"DOMNULE MINISTRU AL ENERGIEI In anul 2030 Romania ce fel de energie utilizeaza si ce cantitati de carbune trebuieste extras ? Cate mine se deschid ? Ce faceti cu dezvoltarea exploatarii resurselor gazeifere si a hidrocarburilor lichide (titei)?Ori peste Petrom nu va puteti baga ? Normal daca ati andut zacamintele ,petromul ,,TRAGE MAXIM " apoi cand se termina pleaca . Exploatare rationala ? !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray