2020-08-13 06:31

10.000 persoane au participat la Budapesta la un marş împotriva Guvernului Viktor Orban

 |  08:21
10.000 persoane au participat la Budapesta la un marş împotriva Guvernului Viktor Orban

Aproximativ 10.000 de persoane au participat la un marş împotriva Guvernului Viktor Orban, duminică, la Budapesta, de la gara Keleti la Astoria, relatează MTI, citat de Mediafax. Marşul "Pentru o nouă Republică ungară!" a fost organizat de două grupuri pe Facebook implicate în organizarea altor două demonstraţii - "100.000 împotriva taxării Internetului" şi "60.000 pentru pensii private".

Zoltan Kesz, candidatul care a obţinut mandatul în urma alegerilor de la Veszprem (vest) prin care Fidesz a pierdut majoritatea de două treimi în Parlament, l-a catalogat pe Viktor Orban ca fiind "dictator".

Organizatorii au anunţat că intenţionează să demareze 19 iniţiative de referendum, vizând să "destructureze sistemul" şi regimul Orban.

Un avocat internaţional, Tamas Lattmann, a precizat, că referendumul este necesar deoarece regimul actual face rău Ungariei, economiei şi poporului, interzicându-le o şansă la dezvoltarea socială.

Referendumul va viza lupta împotriva corupţiei, obiective economice, educaţionale şi sociale, declararea averilor "reale" ale politicienilor, eliminarea monopolului de stat asupra tutunului, desecretizarea unor investiţii cheie şi "eliberarea" autostrăzilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz