2020-07-14 14:25

Altceva: A apărut un FOCAR al unei alte epidemii

 |  19:26
Altceva: A apărut un FOCAR al unei alte epidemii

"Pot confirma că avem o nouă epidemie de Ebola la Mbandaka. Institutul naţional de cercetare biomedicală (INRB) a confirmat că eşantioane venite din Mbandaka au rezultat pozitive la virusul Ebola".

Aceasta a subliniat ministrul congolez al sănătăţii, Eteni Longondo, Mbandaka fiind capitala provinciei Ecuador. Guvernul Republicii Democratice Congo a declarat luni un nou focar de Ebola la Mbandaka (nord-vestul ţări), în timp ce o epidemie de această boală face în continuare ravagii în nord-estul ţării.

"Există deja persoane decedate", a precizat ministrul la o conferinţă de presă, care a reamintit de existenţa celuilalt focar izbucnit în 2018. "Institutul naţional de cercetare biomedicală (INRB) a confirmat că eşantioane venite din Mbandaka au rezultat pozitive la virusul Ebola", a subliniat ministrul Longondo.

Vaccinul e...în dezvoltare din 2014. Suntem în 2020

O altă epidemie de Ebola este în continuare declarată la celălalt capăt al acestei ţări, care a provocat până în prezent moartea a 2.280 de persoane din august 2018, potrivit Agerpres. Ebola este o boala care apartine grupului de febră hemoragică (afecțiuni virale care apar cu afectarea pereților vaselor sanguine și dezvoltarea hemoragiilor cu diverse localizări) și se caracterizează printr-un curs sever și rapid, dezvoltarea unei sângerari extinse și un risc ridicat de deces. Virusul Ebola provoacă cele mai mari modificări ale ficatului, splinei, creierului și glandelor endocrine (tiroide, pancreas, glandele suprarenale).

Vaccinul, numit Ervebo, se află în proces de dezvoltare din 2014, de la izbucnirea epidemiei de Ebola din Africa de Vest. Vaccinul este deja utilizat, ca parte a unui protocol specific, pentru a proteja persoane expuse riscului infectării, precum asistenţii medicali sau persoane care au stat în preajma altora care aveau deja acest virus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-01Parerea ta...

ISTORIC
01 Iun 2020

Sa vedem ce boala mai inventeaza nemtalaria ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz