2020-08-07 01:44

A fost făcută publică înregistrarea video a uciderii bărbatului neînarmat în El Cajon

 |  08:47
A fost făcută publică înregistrarea video a uciderii bărbatului neînarmat în El Cajon

Autoritățile din orașul californian El Cajon au făcut publică vineri înregistrarea video a incidentului de marți, când poliția locală a ucis cu focuri de armă un bărbat neînarmat, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Imaginile, înregistrate de o cameră de supraveghere la un restaurant de tip fast-food cu servire pentru automobiliști, arată doi agenți de poliție care se confruntă cu Alfred Olango, un bărbat în vârstă de 38 de ani, născut în Uganda. La un moment dat, unul din polițiști deschide focul și îl ucide pe suspect.

Incidentul se înscrie într-o serie mai lungă, cu victime de culoare ale reacțiilor exagerate ale polițiștilor.

În cazul lui Olango, mama acestuia a afirmat că el suferea de tulburări psihice, iar poliția a arătat că el a luat o "poziție de tragere", îndreptând spre agenți un obiect cilindric de opt centimetri lungime. Acesta s-a dovedit a fi o țigară electronică. Asupra celui ucis nu s-a găsit nicio armă.

Poliția a precizat că celălat agent implicat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a tras cu un pistol cu șocuri electrice. Nu s-a precizat câte focuri a tras agentul Richard Gonsalves, care a folosit arma cu gloanțe. Incidentul a fost urmat de manifestații violente de protest, în urma cărora autoritățile locale au decis în cele din urmă prezentarea imaginilor înregistrate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz