2020-05-29 04:43

A murit Fidel Castro. Anunțul fratelui său

 |  08:02
A murit Fidel Castro. Anunțul fratelui său

Fostul președinte cubanez a murit la vârsta de 90 de ani, anunță televiziunea din Cuba. El a condus Cuba timp de cinci decenii.

Anunțul a fost făcut de fratele lu, Raoul Castro, conform Digi24.

'Potrivit voințe exprimate de camaradul Fidel, rămășițele sale pământești vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă', a anunțat actualul președinte, la televiziunea de stat.

'Organizarea omagiului funebru care îi va fi adus va fi precizată' ulterior, a adăugat Raul Castro în scurta alocuțiune, încheiată cu cuvintele binecunoscute ale lui 'El Comandante': 'Până la victorie, întotdeauna!' ('Hasta la victoria, siempre').

Ultima sa apariție publică a fost în luna august. Fidel Castro a condus Cuba până în 2006 când și-a delegat atribuțiile fratelui său.

Susţinătorii săi l-au considerat ca fiind omul care a redat Cuba poporului, dar adeversarii săi l-au acuzat de reprimarea brutală a opoziţiei.

În luna aprilie a susţinut un discurs în ultima zi a Congresului Partidului Comunist, scrie BBC.  El a spus că ideile comuniste încă sunt valabile şi că poporul cubanez va fi victorios.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-26

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

RESPECT
26 Noi 2016

REQUIESCAT IN PACE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine