2020-08-06 04:35

A murit, la 86 de ani, fostul președinte al Franței, Jacques CHIRAC

 |  14:34
A murit, la 86 de ani, fostul președinte al Franței, Jacques CHIRAC

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a murit, joi dimineaţă, la vârsta de 86 de ani, a declarant, pentru AFP, ginerele său, Frédéric Salat-Baroux, informează Agerpres.

„Preşedintele Jacques Chirac s-a stins în această dimineaţă înconjurat de ai săi. În pace", a declarat Salat-Baroux, soţul fiicei fostului şef al statului francez, Claude Chirac.

Adunarea Naţională şi Senatul din Franţa au ţinut imediat un moment de reculegere. Jacques Chirac, care nu a mai apărut în public de mai mulţi ani, a fost preşedinte timp de 12 ani, între 1995 şi 2007, de două ori premier, de trei ori primar al Parisului, şef de partid şi ministru de mai multe ori.

Chirac a fost de asemenea primul preşedinte al celei de-a V-a Republici condamnat de justiţia franceză. El a primit  doi ani de închisoare cu suspendare în 2011, într-un caz de angajări fictive pe vremea când era primar al Parisului.

Jacques Chirac a reuşit să cucerească preşedinţia franceză - visul de-o viaţă al acestui fiu unic la părinţi - în 1995, după două candidaturi fără succes, în 1981 şi 1988. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz