2019-10-17 11:51

A murit, la 92 de ani, Barbara BUSH, mamă și soție de președinți

 |  11:30
A murit, la 92 de ani, Barbara BUSH, mamă și soție de președinți

Soţia fostului preşedinte al SUA George H.W. Bush, Barbara, a murit marţi, la vârsta de 92 de ani, informează Reuters, preluată de Agerpres. Decesul a fost anunţat de familie.

Duminica trecută, se comunicase că starea sănătăţii fostei prime doamne s-a deteriorat şi că s-a renunţat la tratamente, iar ea primea doar îngrijiri pentru diminuarea suferinţelor. Barbara Bush a fost un personaj unic în istorie, care şi-a văzut atât soţul, cât şi un fiu la Casa Albă. Ea a fost soţia celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, George Herbert Walker Bush (1989-1993) şi mama celui de-al 43-lea, George Walker Bush (2001-2009).

Barbara şi George Bush senior aniversaseră în ianuarie 73 de ani de căsnicie. Cei şase copii ai lor au preluat de la tată porecla dată cu afecţiune mamei: "vulpea argintie". În spatele imaginii ei cu părul complet alb se ascundea o apărătoare înverşunată a familiei, reaminteşte Reuters. "Va rămâne multă vreme în amintiri pentru devotamentul ei faţă de ţară şi familie, pe care le-a servit în egală măsură la fel de neabătut", au comunicat preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi soţia sa, Melania. Născută în 8 iunie 1925, Barbara Pierce a copilărit în Rye, statul New York. În 1941 şi-a întrerupt studiile la colegiul Smith şi s-a logodit cu viitorul preşedinte George Bush, pe atunci aviator în forţa aeriană a marinei SUA, care primise o permisie în timpul celui de-al doilea război mondial. În 1944, avionul lui a fost doborât de japonezi în Pacific, iar el a fost singurul supravieţuitor al echipajului, salvat de un submarin. George Bush şi "Bar", cum îi mai spunea el, s-au căsătorit în 1945.

Fiul lor, fostul preşedinte George W. Bush, a transmis printr-un comunicat că familia sa îi va duce lipsa şi a mulţumit opiniei publice pentru rugăciuni şi pentru urările de bine. "Mama ne-a ţinut activi şi ne-a făcut să râdem până la final. Sunt un om norocos că Barbara Bush a fost mama mea", a adăugat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-18Parerea ta...

A MURIT O BăBăTIE
18 Apr 2018

soție și mamă de CRIMINALI, PEDOFILI PERFIZI, MINCINOȘI ȘI INUMANI, PÂNĂ-N MĂDUVA OASELOR LOR!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray