2020-07-04 15:15

A murit şeful Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice. Un român este favorit să devină noul preşedinte

 |  13:00
A murit şeful Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice. Un român este favorit să devină noul preşedinte

Yukiya Amano, preşedintele Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), care intenţiona să renunţe la funcţie în luna martie a anului viitor, a murit luni, la vârsta de 72 de ani.

Yukiya Amano fusese reales în funcţia de preşedinte al AIEA în 2017, pentru un al treilea mandat de patru ani, până la 30 noiembrie 2021. Nu mai departe de săptămâna trecută însă s-a anunţat însă că niponul intenţionează să demisioneze în luna martie a anului viitoru, din cauza unei boli care l-a slăbit în ultimul an.

Între posibili succesori ai lui Amano se află ambasadorul argentinian la AIEA Rafael Grossi, despre care se spunea că avea să candideze împotriva lui Amano, dar care nu a făcut-o, şi românul Cornel Feruţă, principalul candidat al AIEA şi şeful de cabinet al lui Amano.

Starea sănătăţii lui Amano s-a deteriorat vizibil, după ce AIEA a anunţat, în sepembrie, că a fost supus unei proceduri medicale în afara Austriei, ţara în care se află sediul agenţiei. Cu toate acestea, el a rămas la conducerea agenţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz