2019-09-19 07:24

A murit ultimul lider al Sovietului Suprem. Adversar înverşunat al lui Gorbaciov, a susţinut puciul de la Moscova

 |  12:35
A murit ultimul lider al Sovietului Suprem. Adversar înverşunat al lui Gorbaciov, a susţinut puciul de la Moscova

Ultimul preşedinte al Sovietului Suprem al Uniunii Sovietice, Anatoli Lukianov, adversar înverşunat al reformelor promovate de Mihail Gorbaciov, a murit la 88 de ani.

Anatoli Lukianov a ajuns în 1990 la preşedinţia Sovietului Suprem, organul legislativ al fostei URSS, înlocuindu-l pe Mihail Gorbaciov, ales la acea dată în noua funcţie de preşedinte al Uniunii Sovietice. El a criticat deschis programul de reforme al lui Mihail Gorbaciov şi a fost închis după tentativa de lovitură de stat pusă la cale în august 1991 de conservatorii din rândul ierarhiei sovietice.

Acuzat că a susţinut puciul ratat, el a rămas în închisoare până în decembrie 1992. Ulterior, a fost deputat comunist în Duma de Stat, Camera inferioară a parlamentului rus, între 1993 şi 2003. Născut pe 7 mai 1930 la Smolensk (vestul Rusiei), el a fost avocat de profesie şi a urcat rapid toate eşaloanele nomenclaturii sovietice. Anatoli Lukianov "a trăit viaţa unui adevărat patriot", a comentat miercuri prim-secretarul Partidului Comunist din Federaţia Rusă, Ghennadi Ziuganov, pentru agenţia Tass.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-10Parerea ta...

NEGRO
10 Ian 2019

Nu-l plangeti tovarasi, c-au ramas neatinsi oligarhii rosii. Au furat cat au putut dar acum o cam dau de-a dura, ca nu au avut cap sa gestioneze furaciunile. Imbuibarea bolsevica nu suplineste catusi de putin prostia muscaleasca, pardon, care e nemuritoare. Putineiul KGB-ist fura cat poate din pamanturile Europei, iar neputinciosii negociaza cu hotul. Inca nu ati aflat onorabililor cum se scapa de rapitori? Daca nu, dati-i nas, ca va lasa KGB-istul si fara izmene! Ca stomacul rusilor l-a facut opinci si se lauda catre prosti ca va prada totul in cale. Iar nenorocitii sar sa-l aplaude, precum zombii PSD-ALDE pe tovarasii Dragnea si Tariceanu cand le-au promis solemn, cu mana pe inima, dreptul la furat! Un cald salut, cadavrelor, ca ati inceput sa putiti deja! Sa nu mai auda istoria de marsaviile voastre!
ANONIM
10 Ian 2019

Nici cu nazi nu mi e rusine Sunt la fel daca nu mai raiCe a facut nazistul palmier e bine ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray