2020-07-11 11:52

A patra noapte consecutivă de REVOLTE în SUA în urma morţii lui George Floyd. REACȚIA primarului din Minneapolis

 |  18:10
A patra noapte consecutivă de REVOLTE în SUA în urma morţii lui George Floyd. REACȚIA primarului din Minneapolis

Furia provocată de moartea unui bărbat de culoare pe mâna Poliţiei de la Minneapolis a alimentat noi revolte în noaptea de vineri spre sâmbătă şi s-a extins în alte oraşe din Statele Unite, în pofida inculpării unuia dintre agenţii implicaţi în această dramă, relatează AFP.

Desfăşurarea a 500 de militari din cadrul Gărzii Naţionale şi impunerea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii nu au împiedicat marele oaş din Minnesota să se aprindă a patra noapte la rând.

Mii de manifestanţi au defilat mai întâîi paşnic în memoria lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani, mort luni imediat după ce a fost arestat.

Însă, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă situaţia a degenerat în apropierea unui comisariat de poliţie din sudul oraşului, unde au fost incendiate mai multe magazine, au fost comise jafuri şi au avut loc numeroase degradări.

Militarii şi poliţiştii antirevoltă au tras cu gaze lacrimogene şi fumigene pentru a evita ca acest comisariat să nu aibă aceeaşi soartă ca altul, incendiat în noaptea precedentă după retragerea poliţiştilor, citează NEWS.ro.

”Situaţia este extrem de periculoasă”, a avertizat guvernatoul statului Tim Walz într-o conferinţă de presă improvizată la miezul nopţii, cu scopul de a îndemna la calm.

”Nu e nimic onorabil în a vă incendia oraşul”, a subliniat primarul din Minneapolis Jacob Frey, prezent alături de guvernator.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz