2020-03-28 17:06

A picat Guvernul de la Chișinău condus de Maia Sandu

 |  14:30
A picat Guvernul de la Chișinău condus de Maia Sandu

Guvernul Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, a fost picat marţi prin moţiune de cenzură adoptată cu 63 de voturi.

Căderea guvernului de la Chișinău intervine la doar cinci luni de când prim-ministrul pro-occidental Maia Sandu a preluat funcţia promiţând să combată corupţia.

„Nu a fost o surpriză. Am văzut că tuturor din PSRM şi tuturor deputaţilor din PD le-a fost frică de reforma justiţiei. Acum să îşi asume această demisie. Nu avem ce să discutăm cu acei care au demis acest Guvern. [...] Dacă mă întrebaţi de regrete: Mi-ar  fi plăcut să îi convingem şi să avem aprobată legea de reformă în justiţiei. Dar în situaţia în care nu există voinţă politică şi nu a existat vreodată voinţă politică, atât timp cât reforma nu i-a vizat pe cei din PSRM, ei au declarat că vor susţine reforma. Atunci când au văzut că în acea listă nu sunt oameni care să fie controlaţi de Igor Dodon, CSP-ul să trebuiască să aleagă din această listă, dintr-o listă de oameni independenţi, atunci ei s-au simţit într-o situaţie de risc şi au hotărât să demită acest Guvern”, a spus Maia Sandu, conform Unimedia.

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului a fost depusă vineri de deputaţii socialişti, parteneri la guvernare, după ce executivul şi-a asumat răspunderea pentru un proiect de modificare a Legii Procuraturii.

Potrivit legislaţiei, era nevoie de cel puţin 51 de voturi pentru ca moţiunea de cenzură să fie aprobată şi în consecinţă să fie demis guvernul.

Moţiunea, dezbătută în plen în prezenţa premierului, a fost susţinută de parlamentarii din Partidul Socialiştilor (PSRM) şi de cei ai Partidului Democrat (PDM).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-12Parerea ta...

NEGRO
12 Noi 2019

Alegerile din ultimul timp au dat semnalul scoaterii provinciei romanesti din sfera europeana. Alegatorii romani ai Chisinaului s-au dovedit inca o data mai lenesi decat rusofilii. Deci isi merita soarta. De fapt ne-o meritam cu totii, cu varf si indesat. La aniversarea a 30 de ani de cand marea natiune germana a daramat zidul Berlinului si a realizat unirea definitiva, noi nu am reusit nici sa clintim borna de pe Prut. Mai puteam spera pana mai daunazi ca vom realiza aceasta unire sub egida Comuniunii Europene. A disparut si aceasta. Pentru aceasta Rusia nici nu a avut nevoie de omuletii verzi ai ui Putin ca sa ne infranga. Am facut-o noi insine. Si de aici incolo, vorba celei mai crude experiente a vietii: vai de cei invinsi! Mai ales cei rapusi de ei insisi! De oblomovismul acaparator. Cu siguranta ca vor pieri ca neam. Mai devreme sau mai tarziu !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine